Възраждане пита управляващите – защо нарушавате карантината?

Опасността от коронавирус не е важна, когато властта трябва да се саморазправя с политическите си опоненти. Вчера, след края на работния ден, полицията е посетила дома на д-р Костадин Костадинов, за да му връчи призовка и да му съобщи, че е обвиняем, без да разясни причината, поради която му е повдигнато обвинение. Председателят на Възраждане е призован да се яви в град София на 30.03.2020 г. (понеделник) в 14:30 ч. в СДВР. Следващото неясно нещо е дали председателят на Възраждане ще бъде задържан. По силата на закона това може да се случи, ако се очаква повторение на деянието. Предвид привлечения за свидетел водещ на предаването „Делници“ – Николай Колев, предполагаемата причина е изказано мнение по политически теми в предаването по телевизия „Евроком“ от д-р Костадин Костадинов на 13.03.2020 г. Това, аналогично, означава възможен арест по политически причини. Всеизвестно е, че към момента съдилищата не функционират, но очевидно, за да бъде наказан д-р Костадинов за искреността си, за защитата на националните интереси и за разобличаване на злоупотребите на властта спрямо народа, забраната ще бъде пренебрегната и съдът ще заработи.

По време на карантина, в която всички граждани са призовани да не напускат домовете си, почти нищо в държавата не функционира. Бизнесът и икономиката са в тежка криза, но властта призовава д-р Костадинов да премине цяла България, за да се яви за разпит. Към момента той спазва карантината и е на постоянния си адрес в град Варна. Припомняме, че поради карантината вчера „българските народни представители“ изоставиха своя народ. Член 64, ал. 2 от Конституцията на Република България гласи:

„В случай на война, военно или друго извънредно положение, настъпили по време или след изтичане на мандата на Народното събрание, срокът на неговите пълномощия се продължава до отпадането на тези обстоятелства.“

Смисълът на разпоредбата е, че по време на извънредно положение, парламентът трябва да работи. В пълна функционалност! Ако ще и мандатът му да е изтекъл. Защото се отчита особеният характер на извънредното положение. Първо, свързано е с ограничаване права на гражданите. Второ, води до засилване положението на изпълнителните органи в системата на държавната власт. Трето, животът, макар и в особени условия, продължава. И трябва да се отговаря на предизвикателствата, които поставя извънредното положение. А те не се изчерпват само с въпросите, пряко произтичащи от повода за такова положение – в случая: разпространение на вирусна зараза.

Отговаря ли на това решението на депутатите, парламентът да провежда заседания само по проекти на актове, свързани с обявеното извънредно положение? И как се нарича поведение, което не съответства на представата за „отговорно“?!

Все въпроси, които българинът не спира да си задава вече десет години. Десет години на некомпетентно управление, в което държавата е в тотален разпад и нито една сфера не функционира в интерес на гражданите. След десет години ограбване на българския народ, днес управляващите злоупотребяват с власт и прибягват до политически арести. Деянията на днешното правителство показва колко далеч е то от европейските ценности. Същите тези ценности, които насажда и проповядва вече десет години.


Призовка за явяване на разпит в качеството му на обвиняем до д-р Костадин Костадинов от 26 март 2020 г.
Призовка за явяване на разпит в качеството му на обвиняем до д-р Костадин Костадинов от 26 март 2020 г.

Писмо от МВР до телевизия „Евроком“ от 25 март 2020 г.
Писмо от МВР до телевизия „Евроком“ от 25 март 2020 г.


🎙️ Интервю с д-р Костадин Костадинов – председател на Възраждане в предаването „Делници“ по телевизия „Евроком“ излъчено на 13 март 2020 г.:

Последни публикации

Платформа за управление на Възраждане – 2019

©2021 Движение „Възраждане“. Всички права запазени. | Реализация: www.iliyavalchev.com