COVID-19 – епидемия, пандемия или средство за масова манипулация

Поредна проява на некомпетентност или поредица от „случайности“ по време на епидемия?! Странно „съвпадение“ е фактът, че от държавния резерв, през стоковата борса, са продадени жизнено важните апарати, нужни в момента за спасяването на човешки животи. Това се е случило броени дни преди в България да бъде регистриран първият заразен с коронавирус COVID-19 и преди да бъде обявена извънредна ситуация, заради нарастващия брой на заболелите. Апаратите са продадени на безценица и очевидно набързо, а в момента се обсъжда от къде и как да се закупят.

Интересна е и субсидията, която ще получи България – 1,358 милиарда евро. Та ето тук вече стои въпросът кой, кога и как ще ги похарчи? Към момента икономиката на страната е „счупена“. Настоящата ситуация води до загуби за бизнеса, а държавата не предприема реални мерки. Предложените до момента са по-скоро неефективни и не компенсират вероятните загуби.

С решенията си правителството за пореден път създава медийна паника, за да отмести фокуса на българските граждани от случващото се в страната и света. Какво ще стане след месец, обаче, когато извънредното положение приключи и безкрайно много хора са в социална криза? Днес се говори, че здравната ни система няма да издържи на епидемията от COVID-19, а утре социалната и всички останали сфери ще бъдат тотално унищожени от вируса ГЕРБ, който вече 10 години убива страната ни.

На 14 март 2020 г. граждани, които мислят за бъдещето на страната ни, не се поддават на манипулации и паника и ги различават от отговорното поведение, което всички трябва да имаме, за да предпазим себе си, родителите и близките си от епидемията, създадохме Декларация за независимост. Тя беше приета на Народно събрание от граждани и до дни ще има възможност всеки българин да я разпише онлайн. С нея, ние от Възраждане, представителите на българските граждани, заявяваме, че не признаваме повече юрисдикцията на престъпното правителство, обявяваме го за свалено, управлението му за приключено и декларираме пълната си решимост да премахнем всички негови представители в държавното и местното управление.

За справяне с тежката икономическа ситуация, в която вече се намира страната ни, настояваме за „данъчна ваканция“ за малкия и семеен бизнес, вдигане прага за регистрация по ДДС от 50 000 на 300 000 лева. Призоваваме за удължаване сроковете за подаване на годишните данъчни декларации за фирми и физически лица до 30 юни 2020 г. Настояваме сметките за ток, вода, газ и местни данъци да се замразят за два месеца. След като кризата отмине, да бъдат изплащани на части за добре обмислен период от време. Настояваме за налагането на мораториум върху изплащането на ипотечните заеми към банките от страна на домакинствата и на банковите заеми за малките фирми. Държавата им става гарант, за да не настъпва банкова криза поради неизплащането им. Настояваме за замразяване на плащането на осигуровките към осигурителните фондове. Настояваме за равноправие на всички български граждани. Тъй като училищата и детските градини са затворени, ние от Възраждане искаме родителите да получат платен родителски отпуск.

От Възраждане сме категорични, че това може да се случи, тъй като сме европейска държава и за нас ще има една немалка субсидия, която настояваме да не бъде открадната от властимащите, а да бъде изразходена за нуждите на народа.

Последни публикации

Платформа за управление на Възраждане – 2019

©2020 Движение „Възраждане“. Всички права запазени. | Реализация: www.iliyavalchev.com