Костадинов и Портних на балотаж. Властта във Варна се връща в ръцете на народа!

Революционна промяна очаква Варна на Местни избори 2019 г. Управлението на града ще бъде върнато в ръцете на народа. Варненци са недоволни от делата на властимащите и от много време търсят алтернатива, която днес намират в Костадин Костадинов – кандидат за кмет и председател на партия "Възраждане". Това е отразено и в резултатите на социологическите агенции, които предвиждат по-висока избирателна активност и балотаж между настоящия кмет и Костадин Костадинов.

Костадинов е юрист, историк и доктор по етнография. Млад, ерудиран и интелигентен, притежаващ необходимия административен и управленски опит, за да поеме отговорност за управлението на града. Той е част от Общинския съвет във Варна, като общински съветник, в два мандата.

Познава делата на настоящите управляващи от ГЕРБ, виждал е злоупотреби за милиони, многократно е сигнализирал прокуратурата за тях и въпреки това, дори като общински съветник рядко е успявал да се пребори за интересите на варненци, поради една много проста причина – управляващото мнозинство на ГЕРБ в Общинския съвет. Лично изпитва как "властовата машина" "мачка" обикновения човек и своеволно разполага със средствата на града, без да смята за необходимо да отчита пред суверена изразходването им.

Дори кметът на ГЕРБ, който по закон е задължен да отговаря на въпросите на общинските съветници устно, веднага след задаването на въпрос и писмено на следващия ден, си позволява да пренебрегва това си задължение и не им отговаря изобщо.

Тези злоупотреби с власт и пари; упадъкът на Варна; фалшивите обещания, илюстрирани с красиви картини в предизборното представяне на настоящите управляващи от ГЕРБ; кражбите на средства; ниският стандарт на живот на варненци; "бягството" на хората от града; намаляването на раждаемостта; недостъпната градска среда; липсата на производство и поминък за обикновения човек; превръщането на Варна от Морската перла на България и град в разцвет в западащ град, са само част от причините за кандидатурата на Костадин Костадинов за кмет на град Варна.

Той е воден от желанието да работи за хората, да управлява града прозрачно, чрез местни референдуми касаещи дългосрочните решения за Варна. В своята работа за варненци кандидатът за кмет се стреми да привлече професионалните гилдии и независими експерти в процеса на диалог с гражданите по въпросите на градската среда, образованието, здравеопазването, младежките политики, инвестициите, социалното предприемачество, стратегическото планиране и други важни сфери.

Някои от ключовите акценти в предизборната програма на Костадинов са: намаляване на местните данъци и такси; по-достъпна градската среда; инфраструктурни промени и изграждане на инфраструктура в селищните образувания на Варна; разкриване на нови работни места; привличане на инвестиции; повишаване на раждаемостта; подкрепа за млади семейства; безплатни детски градини; обновяване на лесо-цветната система; подобряване на чистотата; стратегическо планиране и системна работа във всяко едно направление и други.

Силната предизборна програма, изработена с участието на експерти от партия "Възраждане", моралният облик и ерудираната личност на кандидата за кмет, неговата експертиза, решителност, опит и желание да работи за народа, са само част от причините да получи доверието на варненци. Гражданите на Варна са известни със своята силна гражданска позиция и непримирим дух.

Поради това още от древността много промени са тръгнали именно от Варна. На 27 октомври варненци отново ще преобърнат хода на историята и ще си върнат властта в града. Решимостта им е провокирана и от достигналата до тях, достоверна информация, че управляващите готвят фалшификация на вота, за да запазят властта. Това се случва лесно при ниска избирателна активност, чрез подмяна на реални бюлетини с фалшиви. Фалшификацията обаче е невъзможна при висока избирателна активност от 70 %.

В отговор на отчаяния опит на властимащите да запазят влиянието си в града с добре познатите им методи на шантаж, манипулации, лъжи и притискане на зависимото от тях население, на 27 октомври варненци ще отговорят с масово гласуване. Очаква се рекордно висока избирателна активност в града и масово гласуване за представители на опозицията. Варненци излизат, за да дадат своят вот в подкрепа на Костадин Костадинов. Така Варна ще даде началото на нещо невиждано досега – обикновените хора ще си върнат властта в града, а след това и в държавата!

 

Последни публикации

Платформа за управление на Възраждане – 2019

©2020 Движение „Възраждане“. Всички права запазени. | Реализация: www.iliyavalchev.com