Урок пореден – как ГЕРБ се опитва да скопява волята на суверена

Според познатата фраза, на която се основава Демокрацията като обществен строй, никой не е по-голям от волята на народа. Дали е така?
През последните две години столичната община Младост се превърна във витрина на мафиотските методи, похвати и груби манипулации, прилагани от управляващите гербаджийски кръгове в сферата на местното самоуправление. Ако определим всички тези действия като скандални, ще бъде не само недостатъчно, но и невярно. Ще го кажем директно и открито – те са престъпни и погазващи свободната воля на суверена!
Без да изпадаме в емоционални залитания, ще предложим основните факти, а вие скъпи сънародници, ще имате възможността, правото и задължението да изразите разбушувалите се у вас чувства – най-добре още на следващите избори.
Район Младост продължава да се презастроява безогледно, погазвайки разпоредбите дори на действащия ОУП (общ устройствен план) на столична община по отношение на минималните изисквания за озеленяване на устройствените зони.
През 2016 година, гражданите на район Младост събраха над 14 хил. подписа за провеждане на референдум за обявяване на мораториум върху издаване на разрешителни за строеж, докато ОУП не бъде изменен с оглед гарантирането на здравословни условия в жилищните квартали и защита на зелените площи в междублокови пространства и на терени с разположени съоръжения за игра на деца. Според „Закона за референдумите”(ЗПУГДВМС), необходимият минимален брой валидни подписи за задължително свикване на Референдум е 10% от общия брой на регистрираните в общината граждани имащи право да гласуват.
Фокусираме се върху двата основни стълба на измамата - (1) ключовото число определящо този „общ брой на регистрираните в общината граждани имащи право да гласуват” и очевадната манипулация с това число, за която дори Административният съд си затваря очите – очевидно под натиска на управляващите (в случая - заинтересованите по казуса лица). Става въпрос за обстоятелството, че едва 28 дни преди приключването на подписката (14.11.2016г.) за провеждане на Референдум в Младост, РИК (районна избирателна комисия) издава протокол във връзка с проведените тогава местни избори, в който горепосоченият общ брой на регистрираните с избирателни права граждани в общината е 87 829 души, а на 12.12.2016 година в протокол издаден вече от ГРАО във връзка с проверката на събраните подписи за Референдум, това число е вече, забележете, 94 176! Тоест, за 28 дни броя на регистрираните мистериозно се увеличил с около 6500 души! Което безспорно е физически невъзможно да се осъществи!
(2) Проверката за валидност на събраните подписи за референдум показва в същия този протокол от ГРАО, че т.н. „брой установени коректни записи” се е свил до 8 822 броя!
С две думи, двойно подсигурената измама - фантастично увеличения брой на регистрираните граждани за въпросните 28 дни, както и удобното „орязване” на броя валидно положени подписи в подписката, довежда до манипулативно логичното и на пръв поглед законно решение на СОС за отхвърляне на искането за свикване на Референдум в Младост.
Законността и правдивостта на тези решения и протоколи в момента се оспорват в съда, но хода на делото дотук и меко казано, едностранчивото и пристрастно разглеждане на фактите и доказателствата по него, ни навеждат на мисълта за предрешения краен резултат. Още повече в хода на делото се разкриха и скандални факти за възможни мащабни изборни манипулации и злоупотреби на всички проведени избори и подписки от години назад. Защото, както всички разумни хора виждат – цялата власт в момента е концентрирана в ръцете на гербаджийско-патриотарското раково образувание и дори съдебната власт е независима само на хартия.
Успоредно с тези беззакония върви и другата сага с кметицата на Младост Иванчева, която се опита да възпрепятства безразборното застрояване в общината и в момента е в ареста от вече 6 месеца с обвинения, които тепърва трябва да се доказват и които изглеждат много удобно „приготвени”, за да се освободи позиция за новоназначения (не избран) от СОС послушко, който продължава предишната порочна практика със застрояването на градинки, зелени площи, детски игрални площадки и т.н. Без да влизаме в подробности по този случай(който заслужава написването на отделен нарочен материал по темата), само ще посочим отново двете цели на управляващото статукво, които те постигнаха до тук с казуса „Иванчева”:
1. Намериха „законен” начин да се отърват от единствения избран кмет на община в София, който не е от герберастката машина, за да назначат на нейно място своя безгласна изпълняваща нарежданията им креатура (т.е. подмениха народния вот)
2. Посредством многоходово забавяне на производството по казуса, осуетиха възможността за провеждане на демократични предсрочни избори в Младост, на които суверена да избере кой да управлява общината. Вместо това, бетонираха временно изпълняващия длъжността(споменатия по-горе послушкко) да остане на поста още цяла година до октомври 2019 г., когато са редовните избори. Само Бог знае, колко поразии ще успее да сътвори въпросното и.д., за да продължи унищожаването на зелените площи в района и да се плащат съответните отчисления към герберо-патриотарската фирма, разбира се.
Възраждане подкрепя инициативния комитет за провеждането на подписката и Референдума в Младост, както и сдружението „Зелен Младост”, които продължават да се борят, но вече осъзнават, че главата на мафията се намира в министерския съвет и парламента и че без политическа подкрепа и борба, усилията им са почти обречени на неуспех. Ние поехме ангажимента да разгласим истината за поредната ужасяваща измама и да се борим заедно за възтържествуването на истината за начина, по който управляващата измет убива истината, демокрацията и волята на суверена и в крайна сметка, убиват нас - народа на България!
За подкрепа на достоверността на изложените факти и обстоятелства, прилагаме копия от цитираните документи, които са публично достъпни!
Време е измамите и манипулациите с нашата воля да бъдат спрени!
Време е и тази истина да се осветли!
Време ни е за възраждане и налагане на народната воля!
ml 1ml 2prot 1prot2prot 3prot 4prot 5prot dv 1prot dv 2prot dv 3prot dv 4prot dv 5prot dv 6

Последни публикации

Платформа за управление на Възраждане – 2019

©2020 Движение „Възраждане“. Всички права запазени. | Реализация: www.iliyavalchev.com