Ключови думи: ,
Възраждане Видин сигнализира за опасна сграда

Граждани се обърнаха към Възраждане Видин с молба за съдействие относно рушаща се сграда

Покривът на жилищна кооперация, която се намира в началото ул. „Княз Александър Батенберг“ в близост до Речна гара, се руши.

Представители на Възраждане Видин с опит в областта на строителството реагираха изключително бързо и  веднага направиха оглед на сградата. Като резултат от него се установи опасно провисване на ъгловата част на  покрива и опасност от срутване. Част от водосточните тръби също не са в...

Не са нужни директиви от Европейския съюз, за да се погрижим за живота и здравето на българите!

 

В 21 век, когато екологичната бомба цъка над главите ни, в Община Стара Загора ежедневно се употребяват хиляди пластмасови опаковки за еднократна употреба, с цел да бъдат „защитени“ децата ни. Това, разбира се, е само част от цялата картина с генерирането на пластмасов отпадък в града и региона, вероятно мултиплицирано в останалите общини и региони в страната. Няма как да не се съгласим, че е недопустимо да възпитаваме и децата си на това, което поколения назад, грешейки, причиниха на планетата и...

Ще плащаме ли за водата на кладенците, изкопани от дедите ни?

Отново "всички собственици на съоръжения за водохващане и ползване на подземни води, намиращи се в собствения им имот, следва да ги регистрират в съответната Басейнова дирекция. На регистрация подлежат кладенци, водни помпи, сондажи, каптирани извори и други съоръжения."

На базата на преходни и заключителни разпоредби към Закона за изменение и допълнение на Закона за опазване на околната среда (ПЗР към ЗИД на ЗООС, обн. ДВ. бр. 98 от 2018 г., в сила от 27.11.2018 г.), са направени изменения и допълнения в...

Възраждане със запитване към кметове и областни управители за опазване на горския фонд

В момента сме свидетели на безпрецедентна суша и задаваща се водна криза на територията на страната, както и критично ниско ниво на голяма част от  язовирите. Промишленият дърводобив, незаконната и неправомерната сеч водят до ерозия, а ерозията до суша и недостиг на вода.

            Поради това Възраждане отправи запитване към областните управители на няколко области...

Възраждане подкрепя мирния протест на арменската общност в България

Получихме покана от представителите на арменската общност и респективно на Епархийския Съвет на Арменската Апостолическа Света Църква у нас да подкрепим организирания мирен протест, който ще се проведе на 8 октомври 2020 г. от 15:30 часа пред посолството на Азербайджан в София, кв. Изток, ул. „Чарлз Дарвин“ N6 

Ние от Възраждане ще бъдем там с нашите арменски братя, така както арменският народ винаги е бил рамо до рамо с българския. Помним, че нашите арменски братя ни подкрепиха, като се...

Новината, че Възраждане влиза в следващия парламент, предизвика поредната проверка на председателя й

Ден, след като проучване посочи, че Възраждане влиза в следващия парламент, започна нова проверка на д-р Костадин Костадинов.

Този път той ще бъде проверяван като физическо лице от НАП Силистра.

От януари до момента, д-р Костадин Костадинов е разследван от КПКОНПИ, Икономическа полиция, СДВР, Окръжна следствена служба и ДАНС. Подложен е на масирана медийна кампания чрез медии, приближени до правителството, с която властимащите се опитват да компрометират лидера на Възраждане. Обект е и на множество опити...

Атаките срещу гражданското общество в България.

Родителски организации и Възраждане сигнализират за ограничаване на свободното право на комуникация на гражданското общество в България.

В социалната мрежа Фейсбук  системно са докладвани акаунти на представители на активното гражданско общество в България, които не са съгласни с политики, които се развиват  в областта на семейното законодателство.

Случаите на  така нареченото хакване на интернет идентичности, използване на чужда идентичност...

Над половината българи искат оставката на правителството

Настоящият материал е с източник "Плевен прес" - утвърден и независим новинарски сайт Един от малкото в България, в който журналистиката представлява всички гледни точки, неутрално и представя фактите максимално обективно.В края на статията ще откриете и връзката към източника за масова информация.


"Над половината българи искат оставката на правителството, показват данните от проучване на обществените нагласи на Global Research Metrics. Изследването сочи очаквана динамика през есента, както в...

Възраждане пита: Каква е политиката на Община Харманли по въпроса за бездомните кучета?

Група граждани в продължение на две седмици издирват бездомно куче, за което се грижат в близост до мястото, където живеят. Кучето е любимец на живущите в района и е системно обгрижвано от тях до момента, в който преди две седмици кварталният любимец изчезва.

Гражданите непримиримо започват да издирват своя любимец и го откриват в клетка в базата на ОП «Превенция и строителство». Той е видимо недохранен, с впита във врата връв и не е прегледан от ветеринар!

Гражданите се обръщат за съдействие към...

В град Видин се проведе Втори редовен конгрес на Възраждане

На 3-ти октомври 2020 г. в град Видин се проведе Вторият редовен конгрес на политическа организация Възраждане.

По дневния ред на Конгреса беше приет отчет за три-годишния мандат на ръководните и контролни органи на политическата организация.

В новия мандат, за членове на Националния комитет бяха преизбрани: за председател – д-р Костадин Костадинов, за заместник председатели – адв. Петър Петров и Георги Георгиев. На мястото на досегашния зам. председател Велислав Христов беше избран Цончо Ганев, общински...

 Николай Георгиев от Възраждане със сигнал към прокуратурата за обществена поръчка

Николай Георгиев, общински съветник от Възраждане в Харманли, сигнализира Районна прокуратура Харманли за нередности в обществена поръчка по ЗОП с „предмет“ доставка и монтаж на климатици в Община Харманли. По обществената поръчка е дадена обява за събиране на оферти, според действащото законодателство. Събрани са три такива от фирмите: „Катрина Смарт 8“  ООД, „Термоклима 99 “ЕООД  и „Техноклима“ ООД.

            Обществената поръчка...

Възрожденец на инат – Хасково

Възрожденец на инат е рубрика, която представя членовете на Възраждане. В днешната рубрика участват Георги Георгиев,  председател на Възраждане – Хасково, и Стефан Захариев, член на местната структура. Те отговарят на два въпроса: Защо съм възрожденец? и Защо ще остана възрожденец въпреки всичко?

Георги Георгиев

Защо съм възрожденец?

За мен Възраждане е последният опит на българския народ да се обедини...

Възраждане при областния управител на Бургас с въпроси за яз.Камчия

Председателят на Възраждане - д-р Костадин Костадинов, организационният секретар - Николай Дренчев и членове на Възраждане – Бургас и граждани посетиха вчера областния управител на Бургас - Вълчо Чолаков.

Причината за посещението е състоянието на яз. Камчия. Зададоха се въпроси, касаещи язовира, на които гражданите на Бургас и Варна трябва да получат отговори.

Д-р Костадинов поиска от Областния управител гаранция, че след бездействието от девет месеца, държавата ще предприеме мерки и няма да...

Срещи на родители и политическа организация Възраждане

Най-голямото родителско движение Национална група „Децата на България“ и политическа организация Възраждане   организират регионални родителски срещи в няколко града на страната.

Събитието е национално и се провежда под надслов: Среща на родители и възрожденци за бъдещето на децата.

 На тях представители на Възраждане ще дискутират с родителската общност семейните политики и антидетското законодателство.

Срещите ще се състоят в градовете София, Пловдив, Варна, Бургас и Стара...

Гражданското общество във Варна спаси гора от сеч

Общинският съветник от Възраждане – Варна Георги Георгиев и негови съкварталци успяха да спасят гора от планирана сеч.  Опасенията на гражданите са, че ако беше започнала планираната сеч, имаше вероятност да прерастне в непланирана и да се изсече по-голяма част от гората.

Този път изпратените секачи срещнаха съпротивата на гражданите, живущи в местностите около Варна над квартал Аспарухово.

По желание на гражданите беше организирана среща с представители на Горско стопанство, които дойдоха и...

Позиция на Възраждане - Стара Загора във връзка с обвиненията, отправени ни от ПП ГЕРБ - Стара Загора за проведения на 13.09.2020 г. протест в града

Като български граждани, членовете на Възраждане имат конституционно право да изразяват гражданската си позиция. Това тяхно конституционно право няма как да бъде ограничавано в политическа организация, функционираща в синхрон с основните демократичните принципи. Членовете на Възраждане по тяхно желание могат да участват в граждански сдружения и други формации, борещи се за определени каузи.

Те са част от най-активната опозиция в българския политически живот, чиято цел е запазването на Родината ни и...

Какво всъщност целят мерките на МОН?

Тазгодишният 15-ти септември е повод за притеснение за всички родители, които отглеждат деца в ученическа възраст. Причината за притесненията са мерките, които образователното министерство въвежда за борба с „пандемията“ от COVID 19.

След като през цялата лятна ваканция учениците бяха заедно по паркове, градини, летни занимания, лагери и други масови прояви и това не застраши здравето им, днес те са длъжни  да се върнат в училища,  превърнати в изолатори. 

Необмислените...

Жизненоважното образование – мерки на Възраждане за образованието

На 8-ми септември 2020 год. от 11:00 ч в БТА се проведе пресконференция на Възраждане на тема „Жизненоважното образование – мерки на Възраждане за образованието“.

В нея участваха: д-р Костадин Костадинов – председател на Възраждане, инж. Николай Дренчев – организационен секретар, Димитър Пашев – учител, председател на Възраждане Казанлък, Бойка Анастасова -физиотерапевт. Бяха представени мерките на Възраждане за образованието. 

През последните години на „демократични“ промени се провежда...

Възраждане Лондон гостува в Ковънтри за Съединението

Денят на Съединението беше повод българи да се съберат с българи. На този празник представители на Възраждане Лондон гостуваха в Ковънтри, Уест Мидландс.

6 - ти септември беше отбелязан с представянето на кратка историческа сцена.

Председателят на Възраждане Лондон - Димчо Димчев, изигра прабългарски войн, като беше подготвил истински автентични бойни доспехи.

 Всички имаха възможност да се докоснат до част от българската история.

Най -ценно бе преживяването за децата, които растат и...

Национална група „Децата на България” и Възраждане – съмишленици в борбата за българското семейство

Исканията на Национална група „Децата на България“ станаха неизменна част от програмата на Възраждане.

Най - голямото родителско движение и родолюбивата политическа организация се обединиха  в името на българското дете и семейство.

Двете организации имат една и съща кауза и се борят за постигането ú от началото на 2019 г. Родителите от Национална група „Децата на България“ се обединиха около 16 искания на мащабно събитие, проведено през май 2019 г. В него се включиха родители - активисти от 30 града...

Възраждане предлага създаването на експертен щаб от всички опозиционери

За пореден път, днес в деня на Съединението, Възраждане призовава всички опозиционери да се обединим и направим заедно първата стъпка към спасението на България – да получим незабавните и безусловни оставки на Правителството и на Главния прокурор.

Ние осъзнаваме някои идеологически различия, които имаме с останалите опозиционни политически сили. Изпитваме и дълбоки подозрения и съмнения в мотивите на някои от тях, които в предишни времена са били част от статуквото, най - вече към тези от тях, които по...

Възраждане учреди структура в крайдунавския град Козлодуй

През август възрожденци от Козлодуй учредиха организация на Възраждане в крайдунавския град. Това е седмата организация на Възраждане, която се учреди през последните два месеца.

Приветстваме новите възрожденци с добре дошли! Заедно ще превърнем Родината ни в предпочитано място за живот за всички наши сънародници.

Възраждане откри структура в сърцето на Балкана – град Априлци

През август в град Априлци беше учредена структура на Възраждане.

За председател бе избран Найден Вутев, заместник-председател – Мартин Пенков и секретар – Илонка Пешакова. Събитието се проведе в присъствието на областния координатор Митко Димов.

Пожелаваме на новите Възрожденци много здраве, успехи и непримиримост в борбата за хората и българщината! Нека заедно да превърнем Родината ни в просперираща държава така, както Априлци е райски кът в сърцето на Балкана!

Първата жертва на политическите репресии в България е лидерът на Възраждане

Днес в късния следобед д-р Костадин Костадинов беше отведен от цивилни полицаи, докато правеше своето видео обръщение към гражданите.

Симпатизантите и членовете на Възраждане заедно с двама адвокати се придвижиха до сградата на СДВР.

До нея бяха допуснати само адвокатите и то изключително трудно, а българските граждани бяха възпрепятствани да упражнят конституционното си право на придвижване по улиците на София и бяха блокирани от бусове на жандармерия и полицаи с каски и щитове.

По информация от адвокатите,

 Време е за ново Възраждане на България

На 2 септември 2020 г. от 8:00 ч.,  ние - българските граждани, обединени и заедно, ще си върнем държавата. Категорично заявяваме, че настоящото управление изчерпа своя кредит на доверие.

Водени от правилото, че всички хора са създадени равни, че се раждат свободни и че разполагат по рождение с неотменимите права на свобода и стремеж към достоен живот, народите създават управления, които да гарантират всички тези права.

Всяко управление обаче се крепи на съгласието на управляваните да бъдат...

 Настояваме МОН да излезе с ясна позиция за започването на учебната година

      Родители на ученици, които са част от образователната система, се обединяват срещу мерките, постановени от МОН. Тяхното противопоставяне е обосновано в становището на Възраждане - eдинствената политическа организация в България, която е създадена от  граждани-доброволци, обединени от желанието за по-добър живот в Родината. (Кауза Възраждане -

Възраждане за едно българско село – Писарево, Шуменска област

На 29 август 2020 г. в с. Писарево се отбелязаха няколко годишнини: 270 години от създаване на селото; 130 години от заселването на първия българин тук; 117 години от първите учебни занятия за българчетата; 106 години от построяването на църквата; 102 години от откриването на читалището. Годишнините се отпразнуваха по стара българска традиция с народни песни и хора на селския събор. В празничната програма участие взеха танцьори от състав „Луди млади” при народно читалище „Христо Ботев – 1872 г.” – гр. Нови...

Възраждане с пакет от мерки за излизане от кризата

В началото на седмицата се проведе пресконференция на Възраждане, на която беше представен пакет от мерки на политическата организация за излизане от кризата, в която в момента се намира България. Мерките бяха конкретизирани от д-р Костадин Костадинов – председател на Възраждане, инж. Николай Дренчев – организационен секретар,

Възраждане устремно привлича и сънародниците ни в чужбина

През август 2020 г. Възраждане учреди още една организация от наши сънародници в чужбина.

Беше основана структура в Канада. За председател бе избран Цветан Станчулов, за зам.- председател Йордан Славчев и за секретар Мирослав Василев.

Още същия ден новата организация направи протест на българите в гр. Отава.

Той се проведе пред българското посолство в канадската столица. По този начин новата структура показа, че е готова за действия и заяви желанието си да се бори за по - добро бъдеще за България...

Възраждане за българското село

През август 2020г. д-р Костадин Костадинов - председател на Възраждане, посети село Черни Вит по покана на Милен Маринов - председател на структурата на Възраждане в Червен бряг.

muzej ch statiq
Милен Маринов – 34-годишен представител на поколението, което израсна в годините на преход и спорна демокрация в България. Образован /”мениджмънт на туризма”/ и неработещ по специалността си като мнозина други. Детските и ученическите му години минават в Червен бряг и Плевен. Студентските – във Варна. След тях решава да приложи...

Поредната структура на Възраждане беше учредена в Стамболийски

На 17 август 2020 г. бе учредена поредната структура на Възраждане в град Стамболийски.

За председател на структурата в тракийския град беше избрана Мария Армазова, за зам.-председател - Александър Алексиев и за секретар - Цветелина Цанева.

Учредяването се състоя в административния център на града, като на него присъстваха д-р Костадин Костадинов – председател на Възраждане, Ангел Георгиев – областен координатор на Възраждане - Пловдив и Емил Янков – зам.-председател на Възраждане - Пловдив.

Правителството да подаде оставка без да предприема повече действия

Днес министър-председателят е внесъл в Народното събрание предложение за промяна на Конституцията.

Възраждане категорично осъжда варианта, предложен от управляващите, при който се погазва закона. Конституцията не може да бъде разглеждана и променяна от настоящото 44-то Народно събрание, защото този парламент е изчерпал своя кредит на доверие. Възраждане категорично настоява правителството да подаде оставка незабавно, а парламентът да се саморазпусне. Твърдение, зад което стоим непоколебимо и което винаги...

Възраждане призовава всички партии да предоставят своите контрарешения

Събитията в страната ни през последния месец поставиха българската нация в едно тежко противостоене. От едната страна са олигархията и мафията, които са окупирали държавното ръководство повече от 30 години, а в последните 11 години в класическия смисъл на думата превърнаха държавата България в една организирана престъпна група. От другата страна сме всички ние, българските граждани, които страдаме от произвола и от беззаконието на управляващите.

В последния месец властимащите бяха подложени на...

Възраждане за България - обновихме паметника на хан Крум в Ришкия проход

Инициативата „Възраждане за България“ е извършена от членовете и симпатизантите на Възраждане с цел опазване на българското културно и историческо наследство и съхраняване на българщината, на българските култура, традиции и обичаи. Ние от Възраждане, не сме забравили битката при Върбишкия проход като славен момент от историята ни. Вчера (15.08.2020 г.) както винаги с общи усилия успяхме да направим още едно кътче от Родината ни по-чисто и по-красиво. Възрожденци от Варна, Добрич и Бургас обновихме...

Възраждане: Къде беше министър Димитров през последните месеци?

На 1 януари тази година язовир "Камчия", който снабдява с вода за пиене градовете Бургас и Варна, разполага с 83,9 млн. м³, при общ обем от 233,5 млн. м³. Тогава от Възраждане предупредихме, че с темповете на потребление, които се движат между 8 и 10 млн. м³, сме заплашени от водна криза по средата на лятото, ако не се наложат някакви ограничителни мерки. За сравнение, по същото време язовир "Георги Трайков", известен още и като язовир "Цонево" (който е резервен водоизточник за Варна) разполага с наличен...

Поредната организация на Възраждане бе учредена в Димитровград

Поредната успешна местна организация на Възраждане вече присъства и официално в мрежата ни от комитети.

На 4 август (вторник) Възраждане учреди структура в третия най-голям необластен град в страната - Димитровград.

17 учредители положиха началото на организираното присъствие на Възраждане в района. Те изразиха желанието си да наложат Възраждане на местно ниво и да преборят управляващата ни мафия. Пред председателят на Възраждане на национално ниво - Д-р Костадинов и областният координатор за Хасково и...

Заличаването на партия е краен диктаторски подход

Преди седмица прокуратурата предяви иск за заличаването на Възраждане.

Заличаването на партия е краен диктаторски подход, изключително опасен и крещящо

симптоматичен. Историческите данни сочат, че последното  разпускане на партия е през 1947 г., като БКП разпуска БЗНС, а след това лидерът на БЗНС Никола Петков увисва на бесилото.

Днес, 74 години по-късно, живеем в условията на „демокрация“, в които това отново се случва не повлияно от демократичните принципи. От ДАНС разпитват учредителите...

Възраждане подкрепя протестите

В интернет пространството се разпространява покана до всички партии за участие в протестите за оставка на правителството и главния прокурор.

Информираме ви, че към момента Възраждане не е получила официално подобна покана, но като политическа организация, съставена изцяло от граждани – доброволци, ръководството, членовете и симпатизантите на Възраждане присъстват на протестите във всеки град на България.

Не демонстрираме партийна принадлежност, защото призоваваме протестите да останат...

Възраждане официално стъпи в Белия град

Структурите на Възраждане се увеличават по същият начин, по който всяка наредена плочка домино бута следващата - целеустремено, бързо и безотказно.

Организацията ни расте не с дни, а с часове. Поредната местна структура на Възраждане е тази в Балчик.

В крайбрежния град се събраха 13 учредители. Те избраха за свой председател Марин Попов, за негов заместник - Николай Траунов и за секретар - Валентина Желева. Лидерът на Възраждане Д-р Костадинов поздрави новото ръководство и всички учредители на...

СКАНДАЛНО! Докато твърди, че проявява отговорност, правителството ни води към поредната криза! Закрива АЕЦ Козлодуй!

Онзи ден настоящият премиер на България е подписал документ, с който държавата ни се задължава да закрие АЕЦ Козлодуй до края на 2027 г. В същото време не е направено нищо, за да се защити въглищната ни индустрия и производството на електроенергия от ТЕЦ-овете, за разлика от Полша и Чехия. По този начин държавата ни постепенно се обрича да се превърне от енергийно независима и износител на електроенергия, в енергийно зависима и вносител на такава. Причината е в това, че нищо не се прави, а само се говори...

Възраждане за едно българско село

Ние от Възраждане обичаме българското село и със собствени сили и средства помагаме то да остане място, което пази най-истинските български традиции, чест и култура.

През юли 2020 г. обединихме представители на Възраждане - Варна, Добрич, Балчик, Бургас, Генерал Тошево и заедно облагородихме парка на с. Писарево, община Нови Пазар.

Почистихме местността около паметника в селото, получихме нови рани и белези, но заедно направихме още едно кътче от Родината ни по-чисто и по-красиво. Заварихме...

Несебър - поредната силна структура на Възраждане

На 19 юли 2020г. в Несебър бе поставено началото на поредната силна структура на Възраждане, която укрепва позициите ни в област Бургас и Черноморието като цяло.

17 учредители се събраха след края на работния ден, в 20ч. , за да покажат, че за националноотговорна дейност няма късен час или неудобно време. Те запознаха лидерът на Възраждане д-р Костадин Костадинов с предизвикателствата пред местния бизнес, породени от истерията покрай Covid-19 и крайно неадекватните действия, а в редица случаи и бездействия...

Управляващите ясно посочиха основния си враг - Възраждане

Съгласно закона за политическите партии, инициативният комитет за учредяване на Възраждане е създаден на 15 юни 2014 г. След него, според изискванията на закона, е публикувано обявление за предстоящ Учредителен конгрес. Същият се осъществява на 2 август 2014 г. в град Плиска, като на него присъстват над 600 човека. От тях 580 полагат подписа си в Учредителния протокол. Това са български граждани - доброволци, които имат желание със собствени сили да работят за просперитета на България. Те са на различна...

Във Възраждане предатели и предателства не се толерират

На 18 юли 2020 г. беше проведен Организационен съвет на Възраждане в град Габрово. На него беше обсъдена политическата обстановка в страната, участието на членовете на структурите на Възраждане в протестите по градове и позицията на Възраждане относно предстоящите парламентарни избори.

От първия ден на протестите в страната ни беше взето решение от националното ръководство Възраждане да подкрепи гражданските протести. Ние сме единствената политическа организация, която е създадена от граждани –

Искра Михайлова от Възраждане: Нужно ни е обединение, да го запазим

Всеки ден говоря за това, всеки ден го мечтая все повече. Но можем ли го?

Някаква малка светлинка примигва в мрачния тунел. Пред очите ни българският народ започна да схваща, че разделен няма да постигне промяна, загърби различията и застана рамо до рамо с довчерашния опонент, за да се пребори за шанса си за по-достойно правителство, по-достоен живот, по-достойно бъдеще. Ще успеем ли този път? Дали научихме уроците си и успяхме да преглътнем егото си?

Изминаха шест поредни дни на протест, гърмят...

Инж. Николай Дренчев от Възраждане: Протестът има една цел – ОСТАВКА

Преди шест месеца с протестите на Възраждане започна пробуждането на гражданското общество. Тогава на площада бяхме само ние. Призовавахме всички партии да ни подкрепят, но никой не се отзова.

Шест месеца се борихме сами със статуквото и призовавахме за обединение. Бяхме жертви на полицейски произвол и политически натиск от всевъзможни институции.

Статуквото беше безпощадно. И използваше целия медиен и институционален апарат, за да опита да ни компрометира.

Правиха ни проверка след...

Възраждане учреди структура в Тетевен

Поредната структура на Възраждане в област Ловеч е факт.

Днес бе учредена организация в Тетевен, третият по големина град в областта. Преди това бяха създадени такива в Ловеч и Троян.

За председател бе избран Марин Генов, за зам.-председател д-р Красимир Цоев и за секретар - Весела Василева-Стоева.

Учредителите бяха 21 души. Те запознаха председателя на Възраждане на национално ниво д-р Костадин Костадинов с вижданията си за подобряване на условията за живот в Тетевенския край и за актуалната...

Възраждане: Като започнем да управляваме  България ще анулираме действията на правителството относно ERM II

Ние от Възраждане напомняме, че сме категорично против влизането на България във валутния механизъм ERM II.

Веднага щом Възраждане започне да управлява България, ще анулираме тази стъпка на българското правителство.

Противопоставяме се на влизането в чакалнята ERM II още от 2018 г., тъй като държим на българската финансова независимост защитаваме българския лев.

Защо сме ПРОТИВ приемане на еврото?

Позиция в подкрепа на законността в България и за оставката на главния прокурор

Възраждане счита, че редът и законността са основа на държавността, а правосъдната, правораздавателната и правоприлагащата системи са държавнотворни системи, без които не може да съществува която и да е държава.

Днес сме свидетели как мафията овладя българската държава чрез превземането на правосъдната система. Назначаването на Иван Гешев за главен прокурор бе плод на задкулисни сделки. След неговото назначаване прокуратурата започна да се ползва като бухалка срещу всички субекти, неудобни на задкулисните...

Възраждане: Правителството да отговори какви мерки предприема за предотвратяване на възможна зърнена криза

Преди четири седмици Възраждане за пръв път постави въпроси относно проблема с реколтата от пшеница в Добруджа. Д-р Костадин Костадинов, председател на Възраждане, посети житницата на България по сигнал на дребен земеделски производител.

Сигналът, който беше подаден, е за лошо качество на масивите в Добруджа , поради което те се разорават.

Д-р Костадинов посети област Добричка, Балчик, Генерал Тошево, Каварна, като навсякъде пшеницата беше в недобро състояние, недостатъчно пораснала към момента...

Да възродим Стара Велика България

На 12 юли (неделя) 2020 г. ще възродим Стара Велика България. Събитието е организирано от родителите от Възраждане – Добрич и е планирано като семейно такова. Ще започне в 10.00 ч. сутринта и ще продължи през целия ден в с. Смолница, обл. Добрич.

Темата на събитието е „Стара Велика България, Първото българско царство“, а за всички участието е безплатно.

Ще започнем с урок по история, защото в днешно време е важно да помним колко велик е народът ни. Урокът ще се води от историка Траян...

Стенограма на изгубената човечност

От 10 дни човешки черепи се търкалят под копитата на крави, без реакция от нито една институция

Искра Михайлова, общински съветник от Възраждане в Стара Загора, е получила сигнал от граждани, относно случващото се. Преди да се обърнат към нея, те са търсили съдействие от институции, но до момента не са го получили. Поради това, решават да потърсят представител на Възраждане, тъй като ние сме политическа организация с отношение към опазване на културно-историческото и природно наследство на България.

Възрожденец на инат

Възраждане е политическа организация, създадена от  български граждани, обединени от българската национална Кауза Възраждане. Членовете й са съвременни Възрожденци, които не само мечтаят, но и работят за възродена България. Обединени са от мечтата да направим страната ни предпочитано място за живеене, за работа, за раждане и отглеждане на деца от всички наши сънародници;
Ние от Възраждане благодарим на "Плевен пресс" за вниманието към нашите членове.

Припознаваме...

Пореден успех на Възраждане - Харманли

Една от най-активните структури на Възраждане постигна пореден успех.

През изминалата седмица, благодарение на дейностите, предприети от Николай Георгиев - общински съветник на Възраждане в град Харманли, беше решен проблем, с който жителите на село Българин, област Харманли се сблъскват от години.

Преди 5 години е асфалтирана улица в селото. Ремонтът не е завършен изцяло и не е направено отвеждане на водата към близката река. Улицата е една от централните и води от центъра до ОУ „Христо Ботев“

Възраждане Плевен на 1 година

На 26 юни 2020 г. се навърши една година от създаването на Възраждане Плевен.

„Днес сме много горди и развълнувани, защото младата структура на Възраждане в Плевен навършва една година. Това бе една изключително емоционална за нас година - година на борба, изпълнена с малки поражения и победи. Спечелихме съюзници и врагове, спечелихме и загубихме симпатизанти и членове, но в битката видяхме кой от каква мая е замесен, кой от какво желязо е изкован и най-важното - колко може да даде за бъдещето на България...

Възраждане категорично и непоколебимо застава зад просемейните традиционни български ценности

Ние, от Възраждане, заставаме до родителите в тази неравна битка с мафията. От първия ден участваме активно във всички протести и обсъждания. Представяме нашите аргументирани становища, организираме обществени обсъждания, имаме официална позиция, относно Закона за социалните услуги и прилежащите към него закони, създадохме и платформа за взаимопомощ. Тя обединява родители с обща цел - да се защитят от инвазията на социалните служби. Можете да откриете платформата с наименование „Цитадела“ и да се...

Скандална сделка в Дирекция Местни данъци на Община Варна

Общинският бюджет е претърпял огромни загуби. Средства, които не са постъпили заради умишлено бездействие на Дирекция „Местни данъци“ на Община Варна. В резултат на това отпадат задължения по давност за стотици хиляди лева.

На заседанието на постоянната комисия по "Финанси и Бюджет" към Общински съвет Варна, на 22.06.2020 г., са гласувани промени в местната Наредба, които е трябвало да са влезли в сила от 1 януари 2020 г.  За целта разглеждането и приемането им с решение на Общински съвет е трябвало...

Възраждане Плевен: Защо читалищата в Плевен се ползват за политическа дейност?

С приемането на Бюджет 2020 на община Плевен през м. март т.г., стана ясно, че читалищата ще получат държавна субсидия в размер на 1 100 000 лв.

Любопитен факт е, че в община Плевен има 37 читалища, от които 24 са в кметствата. Само в Плевен читалищата са 13, като се очаква още едно да бъде регистрирано. Дето се вика – всеки плевенчанин – с читалище.

Парадоксалното тук е, че голяма част от тези културни средища не се ползват толкова за читалищна дейност, колкото за политически бизнес...

Възраждане – Плевен за трети път зарадва стари хора, този път от с. Староселци

След Славяново и Опанец, този път възрастните хора от плевенското село Староселци бяха зарадвани от членовете на „Възраждане” – Плевен. Със съдействието на кмета, самотни и нуждаещи се жители на Староселци са получили днес, 13-ти юни 2020 год., грижа и внимание.

„Държавата е абдикирала и забравила за тези хора, които всъщност я изградиха”, сподели за „Плевен прес” Данаил Раденцов – областен координатор на „Възраждане”. И добави: „Ние им даваме надежда, че има алтернатива и нещата все още могат да се...

Отворено писмо от групата на ПП Възраждане при Общински съвет - Варна до Председателя на съюза на хотелиерите К.К. «ЗЛАТНИ ПЯСЪЦИ» и Председателя на съюза на собствениците за развитие на К.К. «ЗЛАТНИ ПЯСЪЦИ»

Уважаеми господин Щерев, уважаеми господин Марков,

Вследствие на регистрирани от Вас в община Варна писма от 08.04.2020 г. и 24.04.2020 г., ние, общинските съветници от групата на ПП „Възраждане”, изказахме пълната си подкрепа за Вас и Вашия бизнес в тежкото положение, в което бяхте поставени.

Това се изрази в регистрирането от наша страна на искане до Председателя на ОС Варна, г-н Тодор Балабанов, от 29.04.2020 г. С това си искане ние предложихме да бъдат освободени напълно от задължение за...

Страница 1 от 7

Последни публикации

Платформа за управление на Възраждане – 2019

©2020 Движение „Възраждане“. Всички права запазени. | Реализация: www.iliyavalchev.com