Стоян Таслаков

Кандидатът на Възраждане за кмет на община Стамболийски с ценен международен опит

Стоян Таслаков е роден на Благовещение – 25 март 1987 г. Семеен, с две деца – на 7 и 5 години. Семейството му е от град Стамболийски.

Веднага след завършване на средното си образование (2006 г.), започва работа в няколко от най-големите промишлени предприятия в региона. Професионалният му път минава през завода за целулоза „Монди“ – гр. Стамболийски, както и „Готмар“ – гр. Съединение. През цялото време докато работи на пълно работно време, учи висше образование задочно. 2010 г. завършва бакалавърска степен по бизнес администрация в Европейския колеж по икономика и управление в гр. Пловдив. В следващите 2 години специализира магистърска степен по Управление на проекти, финансирани от структурните фондове на Европейския съюз във ВСУ „Черноризец Храбър“.

Завършвайки с отличен успех, е награден със стипендия от университета за стаж в европейските институции в Брюксел. Там взима участие в няколко семинара в Европейския парламент, Комитета на регионите и Европейската комисия, където се запознава с работата на съответните институции. Веднага след стажа, започва работа като управител на главния склад в голяма мебелна компания.

През 2016 г., виждайки влошаващата се работна среда в България, решава че е време да се сдобие с международен опит и заминава за Великобритания. Приема работа за най-голямата строителна компания в Обединеното кралство и 6-та по големина в света. За да заеме позицията, се налага да извади редица сертификати и лицензи и да премине проверки и тестове. „Сканска“ има 43 000 служители по целия свят, реализира проекти за милиарди на цели 5 континента. „Да си служител на „Сканска“, означава да работиш по стандарти на топ световно ниво и постоянно да се учиш и доказваш. Не минава и месец без да ходим на обучения за вдигане на нивото.“ – казва Таслаков.

През 2017 г. регистрира собствена фирма – „Таслакорп ЛТД“, занимаваща се с пасивна противопожарна защита и продължава да работи като подизпълнител. Фирмата функционира успешно и до днес, като зад гърба си има над 100 завършени проекта в Оксфорд, Лондон, Манчестър, Бирмингам, Глостър, Ковънтри и други.

Същата година (2017), Стоян Таслаков инициира родителски комитет за създаването на Първо българско училище „Св.Св. Кирил и Методий“ в Ковънтри, Обединеното кралство. В началото се записват 20 българчета, които изучават четмо и писмо на родния си език, както и история и традиции на България. Училището съществува вече трета година, като броят на българчетата се е удвоил. В началото на 2018 г. Стоян Таслаков, заедно с негов приятел чужденец, сформират аматьорския футболен отбор „Спартак Ковънтри“, който е изцяло съставен от български момчета и вече няколко сезона играе в местната неделна лига. Отборът бързо се развива и има един спечелен трофей до момента. Може би успехът се дължи на това, че 90% от футболистите са играли професионален футбол в български клубове от цялата страна, но не са се реализирали в България.

Сред следващите планове на г-н Таслаков е учредяване на „Асоциация на българите“ – организация с нематериална цел, занимаваща се с организацията на културни събития и благотворителност на българските общности на Острова. За нея вече е намерил десетки сподвижници и доброволци.

„Няма за какво повече да си мечтая да постигна в личен, професионален и материален план. Щастлив съм, че всички са здрави в семейството ми. Оттук нататък единственото, което може да направим, е да работим за подобряване на условията в България. Има 3 милиона души като мен с натрупан опит и капитал извън Родината, време е да помогнем на страната си. Това няма да стане веднага, трябва да се започне отнякъде. Аз слагам началото сега – от тези избори. Надявам се съгражданите ми да ми гласуват доверие и да ми дадат шанс да дам своя принос за община Стамболийски. Какъвто и избор да направят, аз уважавам свободната им воля.“

Стоян Таслаков
Стоян Таслаков – кандидат на Възраждане за кмет на община Стамболийски

Платформа за управление на Възраждане – 2019

©2019 Движение „Възраждане“. Всички права запазени. | Реализация: www.iliyavalchev.com