Кръстьо Врачев : Ще изпълня понятието “пряка демокрация” със смисъл 

Кръстьо Врачев : Ще изпълня понятието “пряка демокрация” със смисъл 

Кръстьо Врачев : Ще изпълня понятието “пряка демокрация” със смисъл

 

“Гражданският контрол върху решенията и действията на властимащите е една от характеристиките на демократичното управление. Степента на гражданска активност и участие е индикатор за развитието и зрелостта на гражданското общество. Тъй като местните власти са най-близо до проблемите на гражданите, именно на местно ниво, участието им е от решаващо значение за ефективността на управлението.

“Възраждане” е единствената политическа организация, която интегрира на национално и местно ниво, идеята за пряка демокрация, народовластие и организиране на референдуми по всички въпроси с висок обществен интерес.

Понятието “гражданско участие” и допитване до гражданите включва широк спектър от възможности и практики – част от тях са – консултиране, формирането на граждански сдружения, улеснен достъп до обществена информация, консултации, открити общински заседания”, коментира кандидатът за кмет на Карлово от “Възраждане”.

“Активното участие на гражданите в обществения живот чрез провеждането на местни референдуми е основен елемент в програмата ми, защото вярвам, че аз, както и моите съграждани, желаем едно и също – един по-спокоен, благоустроен, чист и привличащ туристи град.

Време е да възродим Карлово и да върнем на града, величието, което заслужава”, каза още Кръстьо Врачев.

Актуално

Петър Петров и министърът на МОСВ с поредна проверка за незаконни сметища в монтанско

Костадин Костадинов: Важните за  България решения да се взимат  от 50 Народно събрание

Костадин Костадинов: „Възраждане“ скоро ще управлява и ще освободим Кърджали от мафията

Последвайте ни във вайбър и телеграм

Измъкнете се от цензурата и се информирайте директно от нас!