Кръстьо Врачев : Ще изпълня понятието “пряка демокрация” със смисъл 

Кръстьо Врачев : Ще изпълня понятието “пряка демокрация” със смисъл

 

“Гражданският контрол върху решенията и действията на властимащите е една от характеристиките на демократичното управление. Степента на гражданска активност и участие е индикатор за развитието и зрелостта на гражданското общество. Тъй като местните власти са най-близо до проблемите на гражданите, именно на местно ниво, участието им е от решаващо значение за ефективността на управлението.

“Възраждане” е единствената политическа организация, която интегрира на национално и местно ниво, идеята за пряка демокрация, народовластие и организиране на референдуми по всички въпроси с висок обществен интерес.

Понятието “гражданско участие” и допитване до гражданите включва широк спектър от възможности и практики – част от тях са – консултиране, формирането на граждански сдружения, улеснен достъп до обществена информация, консултации, открити общински заседания”, коментира кандидатът за кмет на Карлово от “Възраждане”.

“Активното участие на гражданите в обществения живот чрез провеждането на местни референдуми е основен елемент в програмата ми, защото вярвам, че аз, както и моите съграждани, желаем едно и също – един по-спокоен, благоустроен, чист и привличащ туристи град.

Време е да възродим Карлово и да върнем на града, величието, което заслужава”, каза още Кръстьо Врачев.

Актуално

 “Възраждане – Асеновград” пита какво се случва с ремонта на Караалановото училище в нашия град? 

Костадин Костадинов : Зачестяват случаите на произвол, от страна на чужди гранични власти 

Инж. Коста Стоянов : От сглобката, отново ще гласуват в полза на местните олигарси. Какво стана, господа демократи?