Кръстьо Врачев от „Възраждане“: Ще премахнем ограниченията върху българското производство

Кръстьо Врачев от „Възраждане“: Ще премахнем ограниченията върху българското производство

„Политиката на натиск с цел налагане на директиви и наредби от Европейския съюз, които не са в интерес на националната ни икономика, налагайки ограничения върху хранителния и производствения ни суверенитет, има пагубни последици върху икономическата стабилност и е изключително вредна за страната ни“, заяви кандидатът за народен представител от „Възраждане“ Кръстьо Врачев на среща с граждани.

Той допълни, че подобни наредби защитават единствено лобистки интереси на големи производители и търговци и накърняват интересите на хората, като ги лишават от възможността да си произвеждат сами в своите частни стопанства качествена и вкусна храна и напитки за собствена консумация.

Наредба пък, приета през 2006 г. ограничава броя на животните и птиците, които хората могат да отглеждат в личните си стопанства и регламентира изключително строги санитарни, ветеринарномедицински и зоохигиенни условия за тяхното отглеждане.

Друга наредба регламентира производството на ракия и вино в домашни условия. За всеки литър над 30 л. трябва да се заплаща акцизна ставка и всеки казан трябва да бъде регистриран по Закона за акцизите и данъчните складове, предвидени са тежки административни наказания.

„Нужно е да бъдат предоставени лесни и достъпни условия, които да стимулират малките производители или хората, които отглеждат продукция за лична употреба, без да се налагат тежки ограничения или допълнителна административна тежест.“, каза още Врачев и допълни, че „Възраждане“ предлагат промени в няколко административни наредби, които  в настоящия си вид защитават лобистки интереси и ограничават възможностите на хората да произвеждат сами своя продукция.

Предложенията за промени са свързани с отпадане на ограниченията за отглеждане на домашни животни в личните стопанства или увеличаване на позволения брой за отглеждане и отпадане акциза за производство на ракия и вино в домашни условия за собствени нужди или да се увеличи допустимото количество и да се облекчат условията.

„Налагането на ограничения върху българското производство, за да бъдат обслужени интересите на големите производители удря гръбнака на  българската икономика – средните и малките производители“, допълни Кръстьо Врачев и припомни, че на 9 юни  българите избират едновременно хора, които да защитават интересите на България в Европейския парламент, както и народни представители и съответно управляващо мнозинство, което да работи за благоденствието на народа.

Възраждане е с номер 12 в бюлетината

Купуването и продаването на гласове е престъпление!

Актуално

Георги Хрисимиров

Костадин Костадинов от „Възраждане“: Ние, българите, заслужаваме честно, достойно и ефективно управление

„Възраждане“ ще подкрепи само правителство с мандат на Възраждане

Последвайте ни във вайбър и телеграм

Измъкнете се от цензурата и се информирайте директно от нас!