Коста Стоянов : Номинираме успешни и доказали се професионалисти за Европарламента

Коста Стоянов : Номинираме успешни и доказали се професионалисти за Европарламента

От “Възраждане” – Варна издигнаха номинациите на Станислав Стоянов, Рада Лайкова, Петър Волгин и Виктор Папазов за евродепутати

“Ние имаме ясни критерии, на които трябва да отговарят кандидатите ни в Европейския парламент. Те трябва да са родолюбци и искрено да обичат народа си, трябва да се почтени и работливи и да притежават необходимия ценз и квалификация, за да защитават интересите на страната ни в Европейския парламент.  Интересите на държавата ни, винаги трябва да стоят пред тези на глобалната общност – не може да се съгласяваме на крайно неизгодни за нас условие, по отношение на политика, енергетика, земеделието, отбрана. Смятаме, че условията на нашето членство трябва да бъдат предоговорени и България да стане пълноправен член на Европейския съюз с равно право на глас при вземането на решения. Ето защо структурата на „Възраждане“ във Варна реши да номинира Станислав Стоянов, един от учредителите на Възраждане, който ще работи в тази насока”, заяви Коста Стоянов от “Възраждане” на пресконференция пред журналисти.

Станислав Стоянов завършва Великотърновски университет „Св. св. Кирил и Методий“, специалност “Приложна лингвистика с френски и испански език”. Има магистърска степен по “Европейска интеграция” към същия университет, както и по “Европейски публичен мениджмънт” от университета на град Лиеж, Белгия. Владее френски, испански и английски език.  Станислав Стоянов е бил  част от екипа, подготвящ българската версия на действащото европейско законодателство в предприсъединителния процес на България към ЕС. Той е избран  за народен представител в 48 и 49 Народно събрание от област Велико Търново  и е част от Комисията по външна политика и  въпросите на Европейския съюз, Шенгенското пространство и еврозоната, и Комисията по въпросите на децата, семейството, младежта и спорта.

 Коста Стоянов посочи още, че „Възраждане“ активно си сътрудничи с българските общности зад граница. Поради тази причина, следващата номинация е на млад експерт, който работи зад граница. Номинирали сме председателя на структурата на „Възраждане“ в Берлин – Рада Лайкова. Тя е  старши съветник по европейски въпроси в Германския парламент. Магистър по европейски науки с акцент върху европейското право. Има  опит в институции на високо ниво по германски и европейски политически въпроси, комуникация и отлични аналитични и организационни умения”, посочи още Коста Стоянов.

Варненската структура на „Възраждане“ предлага на ръководството на „Възраждане“ и номинацията на Петър Волгин. Той е популярен водещ от Българското национално радио, а името му се свързва с обективна журналистика. В потвърждение на професионализма на Волгин са и множеството награди, които е получавал, сред които са:  няколко години подред е избиран от слушателите за най-добър журналист на програма „Хоризонт“, през 2014 г. година получава и  наградата „Сирак Скитник“ за най-добър журналист на БНР за 2002 г.,  на СБЖ – „Златно перо“ за радиожурналистика 2020 г.,  наградата „Шофар“ на Организацията на евреите в България „Шалом“ и други.

“Намираме в ситуация, в която трябва да запазим на всяка цена финансовата независимост на България. Първият дебат, който нашите евродепутати ще провокират в Европейския парламент, е потъпкването на демокрацията в България и отказването на правото на 604 000 българи да гласуват в референдум. Заедно с нашите партньори в Европейския съюз ще защитаваме правото на България да запази българския лев и финансовата си независимост. Ето защо следващата ни номинация е международно признатия икономист и икономически съветник към ПГ на „Възраждане“ – Виктор Папазов. През 1991 г. Виктор Папазов полага основите на Българска фондова борса. След приемането на Закона за ценните книжа, фондовите борси и инвестиционните дружества през 1995 г., успешно реализира обединението на пет регионални фондови борси в БФБ. Той е един от създателите на „Централен депозитар“ АД, къдeто е зам.-председател на съвета на директорите от 1996 до 2006 г. Виктор Папазов е икономически съветник към парламентарната група на “Възраждане” в 47, 48 и 49 Народно “събрание”, коментира още Коста Стоянов.

 Снимки: Рада Лайкова, Станислав Стоянов, Виктор Папазов, Петър Волгин. Източник на снимките на Петър Волгин и Виктор Папазов: Интернет

Рада ЛайковаСтанислав Стоянов Виктор Папазов (източник на снимката - интернетПетър Волгин (източник на снимката - интернет)

Актуално

Деян Николов: Сглобката  продават позиции в общинските дружества, купуват общински съветници, ДАНС и Прокуратурата трябва да се самосезират

Костадин Костадинов: България вече е фактор – в Европарламента се формира нова група, а „Възраждане“ е инициатор

Георги Георгиев: Ще осигурим навременна и адекватна помощ на хората с увреждания с нови изменения в закона

Последвайте ни във вайбър и телеграм

Измъкнете се от цензурата и се информирайте директно от нас!