Коста Стоянов, „Възраждане“: За пореден път кметът на Варна доказа, че не се интересува за живота на своите съграждани

Коста Стоянов, „Възраждане“: За пореден път кметът на Варна доказа, че не се интересува за живота на своите съграждани

Подписка на граждани е внесена в община Варна от „Възраждане“, приета е неохотно, но не следват действия и така се стига до инцидент на пешеходната пътека

За пореден път кметът на Варна доказа, че не се интересува за живота на своите съграждани!

Въпросното доказателство  за това е поредният случай на 13.08.2023 г. на бул. „Първи май“ в квартал „Аспарухово“, където беше  блъсната  от автомобил бременна жена и  3-годишното ѝ дете. Това коментира кандидатът за кмет на „Възраждане“ в Морската столица Коста Стоянов пред граждани, съобщиха от пресцентъра на политическата организация.

Той посочи, че дълги години по булевард „Първи май“ е имало повдигната пешеходна пътека, която е възпирала желаещите да развиват висока скорост по него, но с ремонта през 2018 година тихомълком неравността е била премахната, без хората от квартала да бъдат попитани дали това е удачно решение, предвид факта, че хиляди пешеходци преминават ежедневно през булеварда. Добави още, че след премахването на съоръжението веднага са започнали и нарушенията – високата скорост и инцидентите с пешеходци са станали  почти ежедневие.

Следват и няколко предложения от страна на гражданите за обезопасяване, но резултат няма.

„Така се стига до подписка от над 300 души от квартал „Аспарухово“, които искат промяна и безопасност за техните деца и семейства. Подадената от тях ръка е поета от „Възраждане“ и подписката  е внесена в община Варна, където с неохота е взето решение за неравност преди пешеходната пътека, отвеждаща към парка.

За съжаление обаче, всичко остава само на хартия и до реални действия така и не се стига, въпреки увещанията на районния кмет, че проблемът ще се разреши. „Възраждане“ няма да чака и за пореден път ще внесе предложение за обезопасяване на подходите към парк „Аспарухово“, като този път ще поискаме и отстраняването от длъжност на лицето, което се противопоставя на всички мерки за безопасност, внесени  от нас през годините.“, каза Коста Стоянов.

Кандидатът за кмет на „Възраждане“ посочи, че общинските съветници ще поискат при следващи ремонти на булеварди във Варна да не се премахват неравности, които са поставени с цел опазване живота и здравето на варненци.

Актуално

Деян Николов: Сглобката  продават позиции в общинските дружества, купуват общински съветници, ДАНС и Прокуратурата трябва да се самосезират

Костадин Костадинов: България вече е фактор – в Европарламента се формира нова група, а „Възраждане“ е инициатор

Георги Георгиев: Ще осигурим навременна и адекватна помощ на хората с увреждания с нови изменения в закона

Последвайте ни във вайбър и телеграм

Измъкнете се от цензурата и се информирайте директно от нас!