Костадин Костадинов посети  с. Ореш, защото ГЕРБ искат да унищожат училището

Костадин Костадинов посети  с. Ореш, защото ГЕРБ искат да унищожат училището

Вчера  Костадин Костадинов посети село Ореш, Свищовско, заради сигнал от граждани, че ГЕРБ-Свищов искат да закрият училището в селото, в което се обучават  много деца. 

 
„Ако бъде закрито училището, селото е заплашено от обезлюдяване. Ние  от „Възраждане“ обаче няма да го позволим. Още в понеделник ще поискам разговор с министъра на образованието, за да му заявя категорично, че училището остава.“, каза Костадинов пред притеснените жители, с които се срещна вчера  в селото. 
 
Той добави, че ето по този начин България е докарвана  до демографска криза, а хората –  принуждавани да извършват вътрешна миграция към големите градове или външна зад граница. 
 
„Когато закриеш училището, обричаш населеното място на гибел, убиваш селото. Точно това правят ГЕРБ – убиват най-малката териториална единица – селото, което в исторически план е имало основно значение за запазването на страната ни, осигурявйки прехраната на населението. Ето защо ще се борим за това село, за това училище и за всяко едно друго, което можем да спасим и запазим от властимащите“, добави още Костадинов. 

Актуално

Георги Хрисимиров

Костадин Костадинов от „Възраждане“: Ние, българите, заслужаваме честно, достойно и ефективно управление

„Възраждане“ ще подкрепи само правителство с мандат на Възраждане

Последвайте ни във вайбър и телеграм

Измъкнете се от цензурата и се информирайте директно от нас!