Костадин Костадинов: Подобно поведение на лицето Денков в Страсбург уронва миналото, настоящето и бъдещето на българския народ

Костадин Костадинов: Подобно поведение на лицето Денков в Страсбург уронва миналото, настоящето и бъдещето на българския народ

Декларация, прочетена от парламентарната трибуна от Костадин Костадинов – председател на „Възраждане“, на 23.11.2023 г.

 

Вчера българският министър-председател участва в дванадесетия пленарен дебат „Това е Европа на Европейския парламент“ в Страсбург. Изводът, който можем да направим с една дума, е срам. Срам, защото българският министър-председател – Денков, говори пред празна зала в парламента на ЕС. Едва ли нашата държава е  преживявала по-голяма символно унижение от празната зала при речта на Денков.  Речта беше срамна, защото беше изпълнена с клишета, кухи и пропагандни фрази.

Отново лицето Денков намери вина в Путин за катастрофалната си политика и решения, чиято единствена цел е да се подмаже на „евроатлантическите“ ни партньори. Пред около двайсетината останали евродепутати, лицето Денков призова България час по-скоро да бъде приета в Шенген и Еврозоната, защото така страната ни ще може да обуздае великоруските интереси, тайни служби и да се защити от хибридните руски атаки.

По-нататък в изказването си министър-председателят отбелязва съвсем скромно, че страната ни се освободила от „чуждата власт“ благодарение на българските възрожденци, което е полуистина.  Благодарение на българските възрожденци по време на българското Възраждане беше събуден българският народ, затова ние честваме Денят на народните будители, но, за съжаление, този събуден български народ нямаше как да се освободи сам заради огромната турска доминация в нашата страна.  Това нямаше как да стане без ролята на Русия като освободител на българската държава. Това нещо срамният министър-председател на България в срамната си реч скри, не само скри, но обърна на сто и осемдесет градуса – като нарече Русия агресор. Държавата, благодарение на която ние съществуваме като държава и като народ, защото можеше и да ни няма. В изказването си Денков си позволи да фалшифицира българската история, меко  казано да фалшифицира, той направо си я пренаписа.

В речта си министър-председателят мина през бърза и изключително нескопосана  геополитическа разходка из историята на Европа и завърши с това, че защитаваме ли Украйна – защитаваме Европа. Накрая незнайно на кого Денков благодари за приемането ни в Шенген и Еврозоната.

Във финалните си слова Денков не пропусна да изкаже подкрепа за Израел и по този начин минира отношенията на България с огромния арабския свят за дълго време. По този начин председателят на министерския ни съвет позиционира страната ни в един чужд конфликт и създава опасност за международните ни отношения.

Докато подобни лица управляват държавата ни, пред България няма никакви позитивни перспективи за развитие. Нашата държава никога няма да може да бъде пълноправен член в семейството на европейските народи. Нашата държава ще бъде възприемана като слугинаж, нашата държава ще бъде възприемана като втора и трета категория не само в Европейския съюз, ами и на територията на целия свят.

Едва ли има правителство в момента, което да е водило по-антиевропейска политика  от това, което в момента ни управлява. Антиевропейска, защото то заплашва самата същност на българската държава, като най-стара държава в Европа, като създателка на европейската култура, като създател на европейската цивилизация.

С подобен тип речи, с подобен тип политика хората, които управляват България, цапат и петнят не само миналото и настоящето на нашата република, но и бъдещето на България и българския народ.

Актуално

Георги Хрисимиров

Костадин Костадинов от „Възраждане“: Ние, българите, заслужаваме честно, достойно и ефективно управление

„Възраждане“ ще подкрепи само правителство с мандат на Възраждане

Последвайте ни във вайбър и телеграм

Измъкнете се от цензурата и се информирайте директно от нас!