Костадин Костадинов: Нека между позора и паметта днес да изберем паметта и честта

Костадин Костадинов: Нека между позора и паметта днес да изберем паметта и честта

„София трябва да бъде унищожена, а в развалините и да се сеят картофи“. Знаете ли кой е казал това? Министър-председателят на Англия, Уинстън Чърчил. На днешният ден преди 81 години стотици американски и английски бомбардировачи дават всичко от себе си, за да изпълнят желанието на Чърчил. Столицата ни буквално е срината, а общият брой на жертвите, основно жени, деца и старци, достига 4208. Ранените са 4744.
Извършеното от американците и англичаните е огромно военно престъпление. По това време всички военни обекти (летища и казарми) са извън столицата, но те остават недокоснати. Военнопрестъпниците нарочно хвърлят бомбите си над града, за да убият възможно най-много жени и деца. Съборена е част от сградата на Народното събрание, а катедралата „Св. Александър Невски“, която също е мишена на престъпниците, оцелява по чудо.
Разбира се, това престъпление не остава безнаказано. В сраженията с несравнимо по-слабите български ВВС американците и англичаните дават доста жертви и 256 убийци на жени и деца намират смъртта си в небето над София.
През 2010 г. благодарните български колониални власти разрешиха поставянето на паметник на военнопрестъпниците. Той се намира пред американското посолство и е известен сред българите като паметник на позора. Позор, защото няма друг случай в световната история, в който жертвите да издигат паметник на своите убийци. Възраждане от години настоява за премахването му и ще го стори, когато започне да управлява.
Тъжното е, че паметникът на жертвите е доста по-малък и скромен. Намира се в градинката зад Народното събрание и понякога трудно се забелязва. Преди няколко години реставрирахме буквите му, защото беше станал съвсем нечетим. Днес от 10 ч. Възраждане – София ще поднесе цветя и венци пред него, а след това ще почете и паметника на военните летци, намиращ се от другата страна на парламента. Нека всеки, който има време и възможност, да отиде и да сложи по едно цвете на двата паметника. Нека между позора и паметта днес да изберем паметта и честта!“, написа Костадин Костадинов в станицата си в социалната мрежа „Фейсбук“
Какво още написа Костадинов може да видите тук: – https://www.facebook.com/kostadin.eu

Актуално

Георги Хрисимиров

Костадин Костадинов от „Възраждане“: Ние, българите, заслужаваме честно, достойно и ефективно управление

„Възраждане“ ще подкрепи само правителство с мандат на Възраждане

Последвайте ни във вайбър и телеграм

Измъкнете се от цензурата и се информирайте директно от нас!