Костадин Костадинов: Можем да съставим правителство и то да постави ДПС  извън управлението на България, където им е мястото 

Костадин Костадинов: Можем да съставим правителство и то да постави ДПС  извън управлението на България, където им е мястото 

„Радвам, че днес успяхме да убедим всички останали политически партии, които по време на кампанията дадоха заявка, че не искат да бъдат управлявани от ГЕРБ и ДПС, двете предложения на Пеевски да не минат в пленарната зала, с което те проявиха политическа мъдрост. Предложенията бяха свързани с реваншизъм – искаше да отстрани хора, които очевидно не са му удобни. Голямата арогантност и наглост на ДПС беше поставена на място. По-интересното е, че при тях в момента наблюдаваме изключително сериозен процес на разпад.“, каза Костадин Костадинов в телевизионно интервю.

Също така, правителството „Желязков“ не беше подкрепено. То беше отхвърлено с гласовете на „Възраждане“, БСП, ППДБ, ИТН, Величие, както и 14 души от ДПС.

Костадинов разкри, че това, което е останало скрито от медиите днес е, че Пеевски е отправял заплахи към представителите на собствената си парламентарна група, че ако не подкрепят правителството днес, буквално от утре представители на Прокуратурата и на НАП ще влизат в техните домове. И освен това час преди гласуването ДПС са били на среща с турския посланик.

„И започваме да си задаваме въпросите – Пеевски ли е човекът, който командва Прокуратурата и НАП, за да си позволява да заплашва собствените си депутати? Представяте ли си за какво мачкане става на въпрос. Това наистина превръща не само ДПС, но и самият Пеевски в много сериозна заплаха за националната сигурност на държавата.“, коментира още председателят на „Възраждане“.

Той допълни, че днес е нанесен много силен удар на една организирана престъпна група, каквато представлява ДПС, както и силен удар върху безграничните амбиции на Делян Пеевски да овладее държавата и да се превърне в неин собственик.

„Амбицията на ДПС да управлява еднолично държавата и да я постави на колене беше не просто спъната, а унищожена. Няма човек, нормален избирател, който да е гласувал за ГЕРБ с идеята, че партията на Борисов ще се превърне в патерица на ДПС. Този бунт вътре в партията ще се разгаря. Нека ви припомня, че последният път, когато те се опитаха да направят нещо срещу волята на своя почетен председател Ахмед Доган, накрая завърши, че тогавашния  председател Лютви Местан се скри в турското посолство. Дали обаче сега в посолството ще има толкова много места. Така че в ДПС вървят процеси. Силно се надявам да са оздравителни за българската държавност и националната ни сигурност.“, допълни Костадин Костадинов.

Той каза, че „Възраждане“ е единствената стабилна в момента политическа сила.

„Ако Президентът ни даде третия мандат, ще поканим на разговори всички останали политически сили, за да направим правителство – това са БСП, ППДБ, ИТН и Величие. И когато разговаряме с тях, това означава да говорим с техните избиратели, тоест ние ще уважим мнението на хората, които са гласували за тях, защото техните избиратели не са гласували за тях, за да правят правителство с ГЕРБ. Можем да направим правителство. И това правителство може да постави ДПС там, където им е  мястото – извън управлението на държавата.“, завърши Костадинов.

Какво още каза Костадинов може да видите тук – https://www.facebook.com/kostadin.eu/videos/1843480102816661

Актуално

Николай Костадинов пита къде е бил кметът на Варна по време на пожарите

Костадин Костадинов: Няма значение кой е министър-председател, ако не зачита волята на българския народ

С промяна в Изборния кодекс на „Възраждане“ можем да спрем манипулирането на изборните резултати

Последвайте ни във вайбър и телеграм

Измъкнете се от цензурата и се информирайте директно от нас!