Костадин Костадинов: Защо не можем да накараме македонското правителство да организира общо честване на паметта на Гоце?

Костадин Костадинов: Защо не можем да накараме македонското правителство да организира общо честване на паметта на Гоце?

„На днешния ден се навършват 152 години от рождението на Апостола на свободата за българите в Македония и Одринска Тракия – Гоце Делчев. И в България, и в Македония ще има чествания. Тъй като по-голямата част от останките на Гоце са в Скопие, традиционно там има най-много поклонници, свеждащи глави пред делото на българския герой.
Въпросът е – защо днес няма да има общо честване на годишнината? Нали сме съюзници с Македония в НАТО? Нали страната е кандидат за член на ЕС и ГЕРБ-ППДБ-ДПС отвориха пътя към пълноправно членство на Скопие? Нали България е „силен и уважаван член на международната общност“? Нали имаме други могъщи съюзници? Защо тогава не можем да накараме македонското правителство да организира общо честване на паметта на Гоце?
Отговорът е болезнен – защото България не е държава, а територия с колониален статут, управлявана от долнопробни национални предатели. Как една такава територия да накара дори страна като Македония, нямаща минало, имаща тежко настояще и съмнително бъдеще, да се съобразява с нея? Естествено, че няма как. Това ще се случи тогава, когато България започне да се управлява от Възраждане и извоюва своята независимост.“, коментира Костадин Костадинов в социалните мрежи на „Възраждане“.

Актуално

Деян Николов: Сглобката  продават позиции в общинските дружества, купуват общински съветници, ДАНС и Прокуратурата трябва да се самосезират

Костадин Костадинов: България вече е фактор – в Европарламента се формира нова група, а „Възраждане“ е инициатор

Георги Георгиев: Ще осигурим навременна и адекватна помощ на хората с увреждания с нови изменения в закона

Последвайте ни във вайбър и телеграм

Измъкнете се от цензурата и се информирайте директно от нас!