Костадин Костадинов е на официално посещение в Охрид и Скопие днес

Костадин Костадинов е на официално посещение в Охрид и Скопие днес

Вчера Костадин Костадинов призова от парламентарната трибуна стрелбата по българския клуб в Охрид да бъде поставена в Европейския съюз, а българската държава да реагира. …

Малко след декларацията последваха реакциите на президента и на Министерство на външните работи. Последното реагира след третия и най-сериозен набег над български клуб. Ако предните два могат да бъдат определени като вандалски акт, то стрелбата онзи ден би могла да доведе до жертви.

Днес Костадин Костадинов  – председателят на ПГ на „Възраждане“, и народни представители от парламентарната група ще посетят Северна Македония, където ще присъстват на  откриване на български културен център в Скопие и след това  ще отпътуват за Охрид, където ще посетят българския клуб „Цар Борис III“ , който бе обстрелян онзи ден.

„Питаха ме дали не ме е страх. Естествено, че не ме е страх. Ако ние, които ще отидем там за един ден, се страхуваме, какво тогава да кажем за нашите сънародници в Македония, родени и живеещи там? Някой замисля ли се те как живеят в такава среда? Вчера говорих с председателя на охридския клуб, Томе Блажевски, и той ми каза следното – ние сме комити, сложили сме си главите в торбите, не ни е страх. Тези смели българи заслужават пълната подкрепа на българската държава, а и на Европейския съюз, и ако те не я осигурят, то тогава Възраждане ще направи каквото е необходимо с ресурсите, с които разполага. Като няма държава, ние ще бъдем държавата! В мое лице, като председател на парламентарната комисия за българите зад граница, поне една част от българската законодателна власт ще окаже подкрепа на българите в Македония.“, коментира Костадин Костадинов в социалната мрежа Фейсбук.

С него днес в Северна Македония ще бъде и зам.председателя на Народното събрание – Цончо Ганев и още четири народни представители от парламентарната група на „Възраждане“.

Актуално

Георги Хрисимиров

Костадин Костадинов от „Възраждане“: Ние, българите, заслужаваме честно, достойно и ефективно управление

„Възраждане“ ще подкрепи само правителство с мандат на Възраждане

Последвайте ни във вайбър и телеграм

Измъкнете се от цензурата и се информирайте директно от нас!