Костадин Костадинов : Единственото, което получихме от НАТО са 7 Hummer – a и 2 надуваеми лодки

Костадин Костадинов : Единственото, което получихме от НАТО са 7 Hummer – a и 2 надуваеми лодки

“Днес се навършиха 20 години от влизането на България в НАТО. В момента пропагандата продължава да ни обяснява, как това е единствената форма на гаранция за националната сигурност. Истината е, че България, никога не е била по-застрашена, отколкото в този момент, именно, заради членството си в НАТО.
 НАТО е антируски, военен, агресивен, а не отбранителен блок”, заяви на брифинг от Народното събрание, председателят на
“Възраждане”, Костадин Костадинов.
Той посочи, че Макрон, лидерът на Франция, която е една от петте велики сили е заявил директно и категорично, че ще изпрати войски в Украйна.
Според Костадинов същото ще се случи и с България, която вече е фронтова държава. По неговите думи, това което е необходимо да се направи, за да се обезпечи националната сигурност на България е, държавата ни, моментално да напусне този агресивен, военен блок.
“Парадоксът е, че НАТО, на практика обезоръжи България, унищожи българския военно-промишлен комплекс, забрани ни да разработваме, дори бъдещи, на теория оръжия, унищожавайки Изследователския институт на БАН, съкращавайки българската армия 4 пъти след влизането ни в НАТО.
От 45 000 души, българската армия в момента е 15 000 и ни се
обяснява, че всичко това е, за да станем по-силни. Как? Като продадем оръжията си, нарежем ги и не купим никакво въоръжение?
 За периода, в който България беше част от Варшавския договор, страната ни беше получила 400 лиценза за производство на оръжие. Всичко, което ние произвеждаме и произвеждахме е, заради тези лицензи. Всички тези оръжия ни бяха дадени безплатно и България спечели десетки милиарди левове. Знаете ли колко военни лиценза ни е предоставило НАТО – нула.
Знаете ли, колко тежко въоръжение ни е предоставило НАТО безплатно – нула. Колко самолети – нула.
 Единственото, което получихме са 7 Hummer – a и 2 надуваме лодки”, заяви Костадинов. Най-правилната линия на действие, според председателя на “Възраждане” е внесеното от политическата сила предложение за напускане на агресивния военен блок, като той подчерта, че за разлика от управляващите с тоталитарно мислене е редно такова едно решение да бъде взето след допитване до обществото, чрез референдум.
“Не бяхме питани, дали да влезем във Варшавския договор, не бяхме питани, дали да влезем в Съвета за икономическа взаимопомощ. По същия начин не ни питаха, дали да влезем в Европейския съюз и НАТО.  Винаги някой си присвоява правото да говори от наше име, така повече не може”, коментира още Костадинов.
Какво още каза Костадинов може да видите тук: – https://www.facebook.com/video.php/?video_id=961007392043852

Актуално

Костадин Костадинов: „Възраждане“ с пълна подкрепа за Доналд Тръмп

Какво се случи в четвъртата работна седмица на 50 Народно събрание?

Петър Петров от „Възраждане“ поиска обяснение от министъра на вътрешните работи във връзка със смъртта на 41-годишния Мирослав Александров в град Монтана.

Последвайте ни във вайбър и телеграм

Измъкнете се от цензурата и се информирайте директно от нас!