Костадин Костадинов: Всяка бюлетина за „Възраждане”  е глас за мир

Костадин Костадинов: Всяка бюлетина за „Възраждане”  е глас за мир

Вчера „Възраждане“ откри предизборната си кампания във Варна. Всяка бюлетина за „Възраждане” на предстоящите парламентарни избори е глас за мир, а всяка друга, подадена за партиите – евроатлантически метастази, е равносилна на повиквателна. Това заяви председателят на партията Костадин Костадинов във Варна,  където „Възраждане” откри кампанията си на входа на Морската градина със събиране на подписи за референдума за запазване на българския лев.
Кампаниите идват и си отиват, но след нас трябва да остане нашата държава. За да бъде издръжлива и да устоява, тя трябва да е независима – нещо, което ни е отнето от десетилетия. За последно България каза „не” на велика сила, когато отказа на Хитлер да екстрадира еврейските си поданици през 1943 г., опълчи се на нацистка Германия и спечели в това противоборство, при това не изпрати свои войници в месомелачката на войната. Днес обаче неприкрито България ни се представя като колония. Откакто Възраждане започна да става фактор и да притиска хората, които са превърнали продажбата на националния интерес в свое основно занятие, те загубиха срам и нямат проблем да признаят, че България не е свободна и дори да обясняват открито, че това е хубаво, защото общностните интереси, в случая американските, са над националните. Ние не сме съгласни и водим тежка борба срещу обреченото настояще на нашата страна каза Костадинов на отворена среща със симпатизанти във Фестивалния и конгресен център, която също беше част от откриването на кампанията.
Целта на американците е след изборите да съставят правителство, което да вкара страната ни във войната в Украйна”, предупреди той и призова избирателите към активност. „През следващите седмици до 2 април властта е единствено в ръцете на народа. Ако ние не се погрижим за бъдещето си, няма кой да го направи вместо нас”, подчерта Костадинов.
Той припомни, че от близо два месеца „Възраждане” води безпрецедентна кампания с подписката за иницииране на референдум за запазване на българския лев.
„До момента тя е подкрепена от 344 000 души, надяваме се до края на втория месец бройката да надхвърли  400 000 и референдумът да стане задължителен. Всеки ден с личен пример доказваме, че има политици и партия, които правят това, което мислят.  Показваме праволинейност, принципност, сдържаме обещанията си и сме неотстъпчиви в понякога доста трудните политически преговори, защото е много лесно да бъдеш изкушен от властта. За нас обаче тя никога не е била самоцел, а средство за постигане на целта – свобода, а не
робство, бъдеще, а не минало. Надявам се и съм оптимист, че ще ни чуят много хора. Работим за това да сме политическата сила, която е първостепенен и непреодолим фактор в българската политика”, декларира Костадин Костадинов.
Той допълни, че в момента България е притисната от хиляди проблеми и открои най-тежките, за които партията предлага решения. „Главният проблем е, че изчезваме като народ и държава. „Възраждане” има от
години демографска програма, която предложи на няколко правителства без резултат. Никой не пожела да се ангажира да предприеме поне началната стъпка със създаване на Министерство на демографските проблеми”,  обясни Костадинов.
Според него отказът на близо 60% от избирателите да отидат до урните показва, че много българи са обезверени и са се отказали от държавата си. Третият ключов проблем е липсата на хранителен суверенитет, тъй като едва 20 на сто от продуктите по магазините са българско производство. Решението е да се предоговорят условията ни за членство в ЕС, които поставят изключително неравноправни условия за двойно по-ниски субсидии за сектора у нас, отколкото в другите страни-членки. Затова българските домати са двойно по-скъпи от гръцките, например”, каза Костадинов. Той бе категоричен, че „Възраждане” е единственото решение, с което ще се спре унищожаването на българската държава. „Рано или късно ще управляваме в  коалиция единствено с народа”, заяви Костадин Костадинов. И тази кампания „Възраждане“ откри във Варна и има намерение да закрие в София. Политическата организация участва с номер 3 на предстоящите парламентарни избори на 2 април и ще проведе кампанията под надслов – Избери свободата!

Актуално

Вера Димитрова

„Възраждане“ ще подкрепи декларацията на ПП-ДБ при условие, че ПП-ДБ подкрепи декларацията на „Възраждане“

Звезделина Каравелова

Последвайте ни във вайбър и телеграм

Измъкнете се от цензурата и се информирайте директно от нас!