Костадинов: Европейският съюз не е готов да разговаря с България 

Костадинов: Европейският съюз не е готов да разговаря с България 

Костадинов: Европейският съюз не е готов да разговаря с България 

Вчера Костадин Костадинов посети град Велико Търново. Там се срещна с граждани. На срещата обсъдиха важни за страната ни въпроси. Беше засегната и темата за това дали е изгодно членството на България в Европейския съюз. 

„За последните 16 години сме получили два пъти по-малко пари от Европейския съюз отколкото сме дали за периода, откакто сме влезли като членове през 2007 година. И това е така, защото статистиката отчита колко пари сме дали като членски внос и колко сме получили, тя не отчита пропуснатите ползи, тя не отчита и щетите. А щетите не са само и единствено от пропуснати ползи. Щетите са примерно за българските производители, които фалираха, след като нашият пазар беше отворен през 2007 година. Тук може да видите броя на фалиралите предприятия. Всички пазаруваме и ако се загледаме в етикетите на стоките, които купуваме, ще забележим, че българските от тях са едва 20 % в хранителните вериги. Това е загуба, а не полза от членството ни в Европейския съюз.“, каза Костадинов пред граждани. 

Костадинов добави още, че в договора ни за членство в Европейския съюз има неизгодни клаузи, които определено трябва да бъдат предоговорени. 

„Европейският съюз обаче не е готов да разговаря с нас. Това стана ясно по повод на постигнатото от „Възраждане“ в 48 Народно събрание. Ние успяхме да обединим всички партии около идеята за запазването на българската енергетика и да ги накараме Народното събрание, в което и те участваха, да предоговори Плана за възстановяване и устойчивост от ковид кризата. Оказа се обаче, че Европейският съюз не е готов да седне на масата за преговори с България. Заради това борбата за запазване на българската енергетика ще бъде един от основните приоритети на „Възраждане“ и в 49 Народно събрание.“, добави Костадинов пред граждани. 

Той получи и много поздравления за позициите на „Възраждане“, които се представят в телевизионни предавания по националните телевизии, и най-вече за последното му  участие в предаване на БТВ. 

Цялото предаване може да видите тук: https://www.facebook.com/kostadin.eu/videos/747486063685465

 

Българските граждани могат да дадат доверието си на „Възраждане“ с номер 3 в бюлетината! 

Избери свободата!

Възраждане е с номер 3 в бюлетината

Купуването и продаването на гласове е престъпление!

Актуално

„Възраждане“ дава Манол Пейков на  Прокуратурата за финансови злоупотреби

Кръстьо Врачев: Реализацията на проект “Въча” е крайно необходима

Коста Стоянов от „Възраждане“: Няма да позволим рибарския бранш да бъде унищожен

Последвайте ни във вайбър и телеграм

Измъкнете се от цензурата и се информирайте директно от нас!