Костадинов: Дали не ставаме свидетели на нова скалъпена от ЦРУ така наречена „българска следа“ в атентата срещу папата.

Костадинов: Дали не ставаме свидетели на нова скалъпена от ЦРУ така наречена „българска следа“ в атентата срещу папата.

Коментар на Костадин Костадинов, председател на „Възраждане“ и на ПГ на “ Възраждане“ публикуван в страницата му в социалната мрежа „Фейсбук“
„Току що разбрах, че трима българи са арестувани в Англия по обвинения за шпионаж в полза на Русия. Веднага мога да се обзаложа, че най-много до ден-два американските българоезични медии ще се опитат да ги изкарат членове на „Възраждане“.
Но да оставим напъните за фалшиви новини на фалшивите медии. Други неща са сериозни и много притеснителни:
1. Никой не е уведомен за ареста на българите – нито техните близки (иначе биха казали поне на нашите власти), нито нашето посолство, нито дори английските медии.
2. Арестите са извършени февруари, а се оповестяват сега. Повече от половин година трима българи гният в английски затвор. Защо?
3. Как така са арестувани за шпионаж, а обвиненията им са за притежавани „документи с невярно съдържание“?
4. Нали Англия ни е съюзник в НАТО? Защо поне българските служби не са уведомени?
Всички тези въпроси навеждат на следните два извода. Или Англия се отнася към нас, българите, като към нечовеци и демонстрира пълно презрение към нашите граждани и нашата държава, или ставаме свидетели на поредния епизод от нескончаемата психологическа и информационна война на САЩ срещу Русия. Война, в която англичаните имат поддържаща роля, но която въобще не е за подценяване – спомнете си само случая „Скрипал“ и прословутото му отравяне. Ако е така, тримата наши сънародника ще имат същата съдба, каквато имаше Сергей Антонов при скалъпената от ЦРУ т.нар. „българска следа“ в атентата срещу папата.
„Възраждане“ настоява още днес английският посланик да бъде привикан в МВнР и да дава обяснения! България трябва ясно да покаже, че няма да допуска гаври с нейни граждани – никога и по никакъв повод!“, написа Костадинов.
Какво още написа той може да видите тук:

Актуално

Георги Хрисимиров

Костадин Костадинов от „Възраждане“: Ние, българите, заслужаваме честно, достойно и ефективно управление

„Възраждане“ ще подкрепи само правителство с мандат на Възраждане

Последвайте ни във вайбър и телеграм

Измъкнете се от цензурата и се информирайте директно от нас!