Кандидат кметът Петко Добрев: „Възраждане“ няма да допусне поругаване или неглижиране на българските символи

Кандидат кметът Петко Добрев: „Възраждане“ няма да допусне поругаване или неглижиране на българските символи

В Силистра на 1 октомври бе отбелязан Денят на освобождението ни от румънска власт. Кандидат кметът от „Възраждане“ Петко Добрев присъства на мероприятието, за да отдаде почит на жертвите, дали живота си за свободата на Южна Добруджа и връщането й в пределите на България.

„Присъствах на мероприятието, което Общинската администрация организира.  Стъписан съм от това, което видях – националният химн не беше пуснат. Липсваше и химнът на Царство България, който е звучал на 1 октомври 1940 г. в Силистра – „Шуми Марица окървавена”. Също така никой не обяви пред хората, че ще прозвучи химна на Добруджа – „О, Добруджански край” и по време на неговото изпълнение, част от присъстващите се придвижваха свободно, а останалите си стояха, говорейки по между си на пейките. Надявах се, че Общинска администрация ще поканят живи наши съграждани, които са били свидетели на влизането на българската армия в Силистра на 1 октомври 1940 г. Надявах се, че някой от тях ще каже на всички нас каква е била атмосферата в онзи паметен за българите ден. Не забелязах и българското знаме, но може  това да е мой пропуск.“, каза Петко Добрев за Кворум /примерно, не знам къде ще го пуснем и ще сменя медията/

Според него човек може да греши за много неща, но за хората, които упражняват държавна власт са недопустими подобни пропуски. 

„Дори и да не знаят как да организират отбелязването на този велик за Силистра и  българската  история ден, то поне могат да погледнат протокола за подобни мероприятия. Те и това не са направили. „Възраждане“ е политическа организация, която има изключителен респект към историята на родината ни, традициите ни, ценностите, които са ни съхранили като народ и са ни изградили като нация. „Възраждане“ няма да допусне поругаване или неглижиране на българските символи и отдава заслужена почит и уважение на всички събития и личности, които ни карат да се гордеем, че сме българи.“, коментира още той.

 

Актуално

Костадин Костадинов: Няма значение кой е министър-председател, ако не зачита волята на българския народ

С промяна в Изборния кодекс на „Възраждане“ можем да спрем манипулирането на изборните резултати

Костадин Костадинов: „Възраждане“ с пълна подкрепа за Доналд Тръмп

Последвайте ни във вайбър и телеграм

Измъкнете се от цензурата и се информирайте директно от нас!