Кандидат кметът на „Възраждане“ за Хасково е деен иженер, винаги работел за доброто на хората  

Кандидат кметът на „Възраждане“ за Хасково е деен иженер, винаги работел за доброто на хората  

Днес кандидатът за кмет от „Възраждане“ инженер Георги Георгиев дава старт на своята предизборна кампания в 10:30 на ул. Отец Паисий до Старата часовникова кула.

Той е роден в гр. Хасково, където завършва средното си образование. През 2002 година завършва бакалавър в ХТМУ – гр. София специалност „Неорганични и химични технологии“. През 2006 година завършва магистратура в същия университет в катедра „Силикати“, специалност „Стъкло, керамика и цимент“. През 2009 година завършва специализация „Теория на неорганичните вещества“ в химическия университет „Проф. д-р Асен Златаров“ гр. Бургас. 

Професионалната си кариера започва през октомври 2005г., в едно от най-тежките производства в химическата промишленост – цех за производство на амоняк в „НЕОХИМ“ АД – Димитровград. През годините заема различни позиции в цеха, от апаратчик на отделение, апаратчик-агрегат, началник смяна и технолог на отделение. Доказва се в работата, като много добър специалист, вземайки в аварийни ситуации правилни решения, с което печели уважението на своите колеги и началници. 

Участва в учредяването на синдиката на химиците апаратчици „АХА“, като редовно се включва в преговорите за увеличение на работната заплата и подобряване условията на труд на всички работещи в предприятието. Със своята твърдост с позициите, които защитава и умението да води преговори, успява да постигне редица успехи, като спечелва уважението не само на колегите си, но и на всички работещи в завода. Работи в предприятието до избирането му като народен представител.

През април 2019г. Георги Георгиев се включва в редиците на партия „Възраждане“, като бива избран за председател на организацията в Хасково. Взема дейно участие в протестите срещу правителството на ГЕРБ през 2020г, като на втори септември, дата известна като Народното въстание, още на обяд е един от първите арестувани с фалшиви обвинения от репресивните органи на тогавашния министър-председател Бойко Борисов. След задържане за 24 часа и съдене по бързото производство е доказана неговата невинност и е освободен. Това не го разколебава и само месец по-късно участва в затварянето на автомагистрала „Марица“.  

Бил е народен представител от 47 и 48 НС. През  април 2023 година отново е избран за народен представител в 49 НС от МИР Хасково. Участва, като член на комисията по „Труда, социалната и демографска политика“ и „Комисията по здравеопазване“.

Един от дейните народни представители на „Възраждане“, като участва в изготвянето на редица законопроекти и предложения. 

 „Възраждане“ е с N42 в интегралната бюлетина

Актуално

Деян Николов: Сглобката  продават позиции в общинските дружества, купуват общински съветници, ДАНС и Прокуратурата трябва да се самосезират

Костадин Костадинов: България вече е фактор – в Европарламента се формира нова група, а „Възраждане“ е инициатор

Георги Георгиев: Ще осигурим навременна и адекватна помощ на хората с увреждания с нови изменения в закона

Последвайте ни във вайбър и телеграм

Измъкнете се от цензурата и се информирайте директно от нас!