Кандидат-кметът Ангел Георгиев сигнализира за ремонтни дейности, в разрез с нормативната уредба

Народният представител и кандидат-кмет за град Пловдив – Ангел Георгиев подаде сигнал до настоящия градоначалник на столицата на културата, във връзка с извършването на строително-ремонтни дейности, в разрез с нормативната уредба и норма.

Размерът на изградените тротоари в част от улица “Даме Груев”34 и в близост до нея са с размер 134см, 137см, 138см, 141см. Подобни размери и несъответствия има и по продължението на различни участъци на тротоара, по продължение на улицата. Изградените тротоари са в пълно несъотвествие със закона, нарушават разпоредбите на чл. 80 (5) (Предишна ал. 3 -ДВ, бр 65 от 2003г. ) от ЗУТ – Широчината на тротоарите в населените места е най-малко – 1.50м – тротоари за пешеходци.

“Минималната широчина на тротоара е 1.50м, което категорично не е спазено при извършването на ремонтните дейности на улицата. На следващо място, по поставената тротоарна настилка на ул. “Даме Груев”34 има неравности, изпъкнали тротоарни плочки, които затрудняват движението, представляват опасност за деца и граждани и създават значителни затруднения на майки с колички, след пускане на обекта в експлоатация. Липсват скосения на тротоара в някои от зоните за пресичане на пешеходните пътеки, което отново  е пречка и неудобство за преминаване и пресичане на майки с колички и хора,  придвижващи се  помощни средства.

Неизпълнението в срок стана вече, не изключение, а правило за всички строителни обекти в град Пловдив, но следва изпълнителят да понесе санкции за това, поради факта, че триста дневния срок за изпълнението на договора изтече, отдавна.

В медийното и публичното пространство присъстват немалко сигнали за нередности, при изпълнение на проекта, за което административните и надзорни органи, не трябва да си затварят очите”, коментира Георгиев.

„Възраждане“ с номер 42 в бюлетината.

Купуването и продаването на гласове е престъпление!

Актуално

Европейски лидери пристигат в столицата по покана на „Възраждане“

По покана на „Възраждане“ в София пристигат лидери на европейски партии

Костадинов и Стоянов от „Възраждане“ се срещнаха с Никола Дюпон-Енян

Последвайте ни във вайбър и телеграм

Измъкнете се от цензурата и се информирайте директно от нас!