Кандидат-кметът от “Възраждане” – Мира Миркова, заедно с членове на кюстендилската организация почистиха и изписаха паметника на загиналите в следосвободителните войни в с. Дождевица

Кандидат-кметът от “Възраждане” – Мира Миркова, заедно с членове на кюстендилската организация почистиха и изписаха паметника на загиналите в следосвободителните войни в с. Дождевица

Кандидат-кметът, издигнат от “Възраждане” за град Кюстендил – Мира Миркова и група членове и симпатизанти на политическата организация, почистиха и изписаха паметника на загиналите във войните след Освобождението от турско робство в село Дождевица. 

“Винаги съм смятала съхраняването на родовата и историческа памет и приемствеността на тази памет през поколенията, за основополагащ елемент от битието ни като хора. Това е и една от многото причини да припозная “Възраждане” като източник на същите ценности, морал и концепция за формиране на едно силно, сплотено и милеещо за родината си, общество. Също така смятам, че всички ние, с примера си, променяме действителността в нашия град, село или населено място.”, коментира Миркова. 

Тя посочи и катастрофалната ситуация и упадъка в българските села, както и твърдата си решимост да промени статуквото. 

“Село Дождевица има само един жител и този факт говори много за състоянието на българските села. В малките градове и населени места, хората са оставени, буквално на произвола – без инфраструктура, аптечна мрежа и подходящи условия. Въпреки тази тъжна картина, днес аз и моите съмишленици сме удовлетворени, защото отдадохме нужното уважение и почит на тези, които дадоха живота си, за да ни има нас, днес.”

Актуално

Петър Петров и министърът на МОСВ с поредна проверка за незаконни сметища в монтанско

Костадин Костадинов: Важните за  България решения да се взимат  от 50 Народно събрание

Костадин Костадинов: „Възраждане“ скоро ще управлява и ще освободим Кърджали от мафията

Последвайте ни във вайбър и телеграм

Измъкнете се от цензурата и се информирайте директно от нас!