Инж. Николай Дренчев от „Възраждане“ се срещна с ловчанлии, обсъдиха проблемите в региона

Инж. Николай Дренчев от „Възраждане“ се срещна с ловчанлии, обсъдиха проблемите в региона

Инж. Николай Дренчев от „Възраждане“ се срещна с ловчанлии, обсъдиха проблемите в региона

 

Водачът на листата на „Възраждане“ в Ловеч проведе отворена среща с граждани. Срещата е втора за предизборната кампания на предсрочните парламентарни избори на 2 април 2023 г. Тя се проведе в Дом „Преслав“ в град Ловеч. 

Темата на срещата бяха проблемите от областта.  


На срещата участва и Милен Белев, втори в листата на „Възраждане“ за региона, който сподели пред множеството  събрали се хора, че има огромни проблеми  по отношение на ловешката държавна болница, в  която Община Ловеч има участие като акционер.


„Има подготвен оздравителен план за МБАЛ – Ловеч, за който Община Ловеч ще гласува с въздържал се и това на практика ще блокира изпълнението на плана на държавата за оздравяване на болницата. Масово хората са принудени да търсят лечение в Троян и Плевен. Запазването на болницата е  важно за нашия град и  ще бъде от главните приоритети за народния ни представител в 49 Народно събрание.“, заяви Милен Белев.

 

На срещата присъстваха  и останалите кандидати за народни представители, които споделиха притеснението си, че от години състоянието на болничното заведение е много тежко. Финансовите задължения на  болницата са над 8 милиона лева и  е необходимо държавата и общината да  вземат мерки, за  да  подпомогнат  държавната болница да бъде запазена. 

 

„Друг голям проблем на  болницата е липсата на специалисти. Отделенията по урология и  гастроендокринология са закрити поради напускане на титулярните специалисти. Необходимо е насочване на усилията в привличане на специалисти и специализанти  и мерки за осигуряването на такива  – добро заплащане, жилища. Също така е необходимо намаляване на завишените цени на медикаментите, които не само нашето лечебното заведение, но и всички останали купуват. „Възраждане“ в тази посока предложи да отпадне ДДС за лекарствата.   Необходимо е да се търсят варианти за отопление на болницата, в момента сметките за газ са непосилни и се заплащат за сметка на данъчните задължения на болницата.“, заяви кандидатът за народен представите в листата на „Възраждане“ Моника Петрова.


Хората повдигнаха въпроса и с демографския проблем, който конкретно в област Ловеч, а и останалите градове от областта, е голям. 

 

Николай Дренчев каза, че демографския проблем е основният проблем на нацията ни, но за да бъде решен, то ние първо трябва да решим проблема със съдебната власт, образованието, проблемите в енергетиката, икономиката, защото всички останали проблеми водят до създаването на демографската криза.

 

Българските граждани могат да дадат доверието си на инж. Николай Дренчев и кандидатите за народни представители на „Възраждане“ с номер 3 в бюлетината!

Възраждане е с номер 3 в бюлетината!

Купуването и продаването на гласове е престъпление!

Актуално

Петър Петров и министърът на МОСВ с поредна проверка за незаконни сметища в монтанско

Костадин Костадинов: Важните за  България решения да се взимат  от 50 Народно събрание

Костадин Костадинов: „Възраждане“ скоро ще управлява и ще освободим Кърджали от мафията

Последвайте ни във вайбър и телеграм

Измъкнете се от цензурата и се информирайте директно от нас!