Инж. Коста Стоянов, „Възраждане“: В последните 10 години реално освен един булевард нищо друго не е направено във Варна

Инж. Коста Стоянов, „Възраждане“: В последните 10 години реално освен един булевард нищо друго не е направено във Варна

Аз съм от Варна и градът ми харесва и го обичам. Не одобрявам обаче много неща в развитието му. В последните 10 години реално освен един булевард нищо не е направено. Този булевард, става дума за „Васил Левски“, е изпълнен така, че в двата му края се образуват задръствания, които затрудняват всички. Това заяви кандидатът за кмет от „Възраждане“ в морския град инж. Коста Стоянов, по време на среща с жителите на града.

Той посочи, че в програмата на „Възраждане“ се предвиждат промени, които чувствително да намалят трафика и задръстванията в града.

„Що се отнася до инфраструктурата, искаме да направим булевард „Цар Освободител“, който е от летище „Варна“ до бул. „Васил Левски“, да има връзка с квартал „Владиславово“. Целта ни е да има преразпределение на движението в града, за да може хората да достигат по-бързо до най-важните точки.“.

 

Кандидатът за кмет на Варна посочи, че приоритетни за него са реализацията на следните проекти:

Проектиране и изпълнение на ремонт на основната част на Аспарухов мост  съвместно с АПИ.

„Тази инициатива е на „Възраждане“ и се надяваме скоро да се реализира, защото Аспаруховият мост е критична инфраструктура, която е от огромно значение, както за Северното така и за Южното Черноморие. Успоредно с това ще започнем проучване на възможностите за втори мост във Варна, тъй като необходимостта от второ такова съоръжение става все по-належаща“, обясни Стоянов.

Ето част и от другите важни проекти, които са заложени в програмата на Коста Стоянов за развитие на община Варна в насока подобряване на инфраструктурата:

Пътен възел на две нива на кръстовището на бул. „Васил Левски“ с бул. „Осми Приморски полк“ ;

Изграждане на бул. „Цар Освободител“  в частта от кв. „Владислав Варненчик“  и летището до бул. „Васил Левски“;

Булевард „Христо Смирненски“ – изграждане на горното околовръстно;

Цялостна концепция за облекчаване на трафика в  централната част на Варна;

„Това са само малка част от плановете ни за подобряване на инфраструктурата във Варна и региона. Проблемите са толкова много, че бихме изписали една книга само, за да ги опишем.

Важни обаче за варненци са текущите ремонти и тук искам категорично да заявя: ремонти ще се извършват, когато има необходимост, а не когато има избори, за да режем лентички. Всички ставаме жертва на тази порочна практика, а резултатите са – разбити улици два месеца след  т.нар. ремонти.

Освен това ще се фокусираме върху прозрачните обществени поръчки, стриктен контрол спрямо фирмите и разбира се ще изискваме желязно качество. Ремонтите ще бъдат съобразени с динамиката на градския живот, т.е. ако се налага ще се извършват вечерно време, през почивните дни и поетапно, а не всичко наведнъж, което води до транспортен хаос във Варна.“, допълни кандидатът за кмет на Варна.

Той посочи, че акцент ще бъде и изграждането на нови буферни паркинги. Темата с паркирането е особено болезнена за Варна, предвид непрекъснатото строителство на нови жилищни кооперации. За целта ще бъдат прегледани всички възможности за разширяване и изграждането на нови паркоместа.

Предстои ни много работа, но аз вярвам, че с желание и воля – всичко се постига.“, каза в заключение Коста Стоянов.

„Възраждане“ е с N42 в бюлетината.

Купуването и продаването на гласове е престъпление!

Актуално

„Възраждане“ дава Манол Пейков на  Прокуратурата за финансови злоупотреби

Кръстьо Врачев: Реализацията на проект “Въча” е крайно необходима

Коста Стоянов от „Възраждане“: Няма да позволим рибарския бранш да бъде унищожен

Последвайте ни във вайбър и телеграм

Измъкнете се от цензурата и се информирайте директно от нас!