Инж. Коста Стоянов, „Възраждане“: Ако община Варна не се активизира, е възможно Водният цикъл да остане недовършен  

Инж. Коста Стоянов, „Възраждане“: Ако община Варна не се активизира, е възможно Водният цикъл да остане недовършен  

На 19 май се проведе среща между общинската администрация и Министерството на регионалното развитие и благоустройството, в рамките на която стана ясно, че проектът за Воден цикъл на община Варна ще бъде изпълнен само на 40%. Това заяви народният представител от „Възраждане“ инж. Коста Стоянов, който за пореден път посети бул. „Христо Смирненски“ в морската столица, за да се запознае с напредъка по дейностите, касаещи големия воден проект в града, съобщиха от партията.  

 

„Вече е ясно, че ще бъдат изпълнени само 40% от предвидените по проекта за 138 млн. лева дейности. Останалите 60% ще бъдат фазирани или прехвърлени за следващия програмен период. За проблемите с този проект алармирахме още в края на миналата година и за съжаление казаното от нас за пореден път се потвърждава. В момента голяма част от град Варна е разкопана, което е голямо неудобство за жители ѝ.  

 

А предстои летен сезон, в който освен жителите на Варна, ще има и почиващи. Заради нехайното управление и незаинтересоваността на общинската администрация, задръстванията по улиците на града ще бъдат невиждани!“, посочи инж. Коста Стоянов.  

 

Той подчерта, че за да бъдат изпълнени и останалите 60% от проекта, ВиК – Варна трябва да кандидатства отново през следващия програмен период. Предвид обаче тежката политическа обстановка не е ясно как би могло да се случи кандидатстването за довършване на този проект и дали въобще ще бъде одобрен, така че да бъде завършен. Все още в част от новите квартали не е проведена регулация, което допълнително затруднява строителния процес. Това е ангажимент на общината, която за пореден път доказва, че през последните 10 години не си върши работата. 

  

„Ние си задаваме елементарния въпрос: защо се бавят толкова дълго време тези стратегически важни за общините проекти?  

 

Следва да отбележим, че ние от „Възраждане“, без да управляваме страната и общината, постигаме конкретни резултати. За пример може да дадем подготвеното, подписано от АПИ и предадено за подпис на кмета на Варна споразумение за започване на съвместни действия за проектиране и ремонт на Аспарухов мост, демонтирането на бараките от Морската градина и спирането на фекалните води от квартал „Максуда“, които се изливаха на най-натовареното кръгово кръстовище в града, а от там се разнасяха из цяла Варна.  

 

Това са реални резултати от наши инициативи. А сега си представете, ако ние от „Възраждане“ управлявахме страната и общината, какви резултати бихме постигнали“, каза в заключение народният представител инж. Коста Стоянов.

Актуално

Костадин Костадинов: Няма значение кой е министър-председател, ако не зачита волята на българския народ

С промяна в Изборния кодекс на „Възраждане“ можем да спрем манипулирането на изборните резултати

Костадин Костадинов: „Възраждане“ с пълна подкрепа за Доналд Тръмп

Последвайте ни във вайбър и телеграм

Измъкнете се от цензурата и се информирайте директно от нас!