Ивелин Първанов: Винаги сме защитавали тези достойни граждани, които са първата опора на националния суверенитет

Ивелин Първанов: Винаги сме защитавали тези достойни граждани, които са първата опора на националния суверенитет

Декларацията прочетена от парламентарната трибуна от Ивелин Първанов  народен представител от ПГ на “Възраждане”

Свободата е основно право и принцип за съществуването на всяка нация. Този принцип се отстоява и защитава с опазването на суверенитета.  Суверенитет върху правото да вземаш самостоятелни решения и да гарантираш неприкосновеността на земята, върху която всяка нация кове съдбините си. Принципната защита на националните граници е дълг и право на всеки народ. Принцип, бранен и отстояван от най-достойните и доблестни чеда на всеки народ. Всяка политическа сила, поставила си за цел управлението на държавата е длъжна да спазва принципа на националния суверенитет и да почита неговите защитници.

Служителите, които, независимо от метеорологични, климатични, политически и икономически предизвикателства, стоят на своя пост, и съвестно изпълняват задълженията си, рискувайки личното си здраве и живот.

 

От „Възраждане“ винаги сме подкрепяли и защитавали тези достойни граждани, които са първата опора на националния суверенитет, и защита на цялото ни общество. Всеки държавник трябва да помни и поддържа хората, които са опора на националната независимост. Служителите, чиито безсънни нощи и изморителни дни, дават спокойствието и сигурността на нашето ежедневие. Всяка държава дава безпрекословната си подкрепа за тези хора, които се явяват нейния първи бастион – защитниците на националните граници!

 Когато тези отговорни граждани са водени от лидери с непреклонна воля и непоколебим дух, те се пръвръщат в живи легенди, и исторически пример, който бъдните поколения следват. Волята и духа надделяват над физическите несгоди и препятствия, и ги преодоляват. Антифашистката коалиция, която преодоля най-голямата заплаха на изминалото столетие, бе водена от хора, чието физическо и здравословно състояние, по медицинските стандарти бе недобро, и дори на моменти, нестабилно. Но водени от своя непоколебим дух и воля, тези лидери сплотиха своите нации и ги поведоха към победата. Победа, която осигури на почти цялото северно полукълбо половинвековен мир. Мир, в който израснаха цели поколения. Мир, в който израснахме ние. Непоколебимостта на онези лидери, им позволи да се справят със заплаха, чието преодоляване, тогава изглеждаше немислимо.

Изкушението да се договорят с нея, и да се примирят, беше голямо. Но тези водачи на своите нации не се поколебаха. И останаха в историята като „Тримата големи“. Когато днес преглеждаме видеохрониките, виждаме, че в центъра на тази тройка винаги е поставян, човекът в най-тежко здравословно състояния – президентът на САЩ – Франклин Делано Рузвелт. Човекът, който се придвижваше в инвалидна количка, но който за историята, и за цяла една нация остана, като герой и пример за подражание! Няма амаериканец, който да не знае неговото име! Преди 40 години, един млад студент, подготвяйки се за изпитите за адвокат, реши да направи пауза след дългото четене и излезе със съквартиранта си да потича. Този крос се оказа последен за него. Един от дъбовете в парка, точно тогава рухна и затисна гръбнака на студента. 26- годишният младеж остана прикован към инвалидна количка. Но неговият непоколебим дух не му позволи да се предаде. Той продължи да следва неотклонно своя път. Този някогашен студент беше избран два поредни мандата за губернатор на щата Тексас. Неговото име е Грег Абът. Днес той е пример за всички свободомислещи американци. За всички граждани на САЩ, за които националният суверенитет е безкомпромисен и жизне-утвърждаващ принцип.

Днес Грег Абът и всички доблестни американци защитават националните граници на държавата! Примерът им е подкрепен от губернатора на Оклахома, Кевин Стит, и губернатора на Флорида, Рон Десантис. 25 американски щата последваха примера на новият си доблестен лидер и поставиха националния суверенитет като върховен приоритет!

Причината е „Южната емигрантска вълна“ от жители на държави, чиито правителства следваха модерните глобалистки тенденции, и ги превърнаха в територии, от които всеки бърза да избяга, търсейки препитание в метрополиите на глобализма. „Южната вълна“ залива Европа и Северна Америка. „Южната вълна“, която напира да помете тексаската граница, както и българската. „Южната вълна“  е продукт на стихийния безогледен глобализъм на транснационалните компании от последните десетилетия.    Тя води до подмяната на културната технологична цивилизация с опустошителния рейд на новите отчаяни и обезумели номади. Бедствие, което трябва да бъде спряно на националната граница! Здравите сили по цялата Земя виждат основната причина за целият този разрушителен хаос – проповядваната псевдодемокрация от ултралибералната общност създава навсякъде едни и същи проблеми. Проблеми, които тя създава всеки път, когато се докопа до властта. И няма значение от коя страна на океана се намира – резултатът е един и същ!

 И днес, в България, виждаме един парадокс – американските военнослужещи вместо да охраняват своята държавна граница, отлежават на курорт по нашите полигони. А българските военнослужещи, вместо да бранят българската държавна граница са разхвърляни в задгранични „мисии“ на НАТО и ЕС. Националният суверенитете е първостепенен. Всичко останало е само следствие!

Да живее България!

Какво още казаха народните представители от „Възраждане“: – https://www.facebook.com/vazrazhdane.bg/videos/212736815185397

Актуално

Георги Хрисимиров

Костадин Костадинов от „Възраждане“: Ние, българите, заслужаваме честно, достойно и ефективно управление

„Възраждане“ ще подкрепи само правителство с мандат на Възраждане

Последвайте ни във вайбър и телеграм

Измъкнете се от цензурата и се информирайте директно от нас!