Ивайло Папов: Има вероятност с американското ядрено гориво АЕЦ Козлодуй да спре да работи

Ивайло Папов: Има вероятност с американското ядрено гориво АЕЦ Козлодуй да спре да работи

Спре ли централата – българската енергетика загива

Водачът на листата на „Възраждане“ от област Враца Ивайло Папов и кандидатите за народни представители от „Възраждане“ посетиха Козлодуй, за да се включат в празненствата по случай потеглянето на Ботевия поход.

„Използвах посещението си като възможност да поговоря с енергетици, които работят в АЕЦ Козлодуй. Техните опасения са, че американското ядрено гориво, което предишните правителства договориха, може да доведе до спиране на реакторите. Спрат ли реакторите, спира и централата. Спре ли централата – българската енергетика загива. Страшното е, дали целта не е точно такава.“, каза Ивайло Папов пред журналисти, които го помолиха за коментар по тази важна тема, не само за региона, но и за цялата страна.

Той смята, че вместо да запазваме и развиваме ядрените ни мощности, тъй като  АЕЦ Козлодуй е обект с национално значение и работата му е жизненоважна за района и за България, управляващите  угоднически бързат да унищожат и малкото останало от енергийния ни суверенитет.

„От „Възраждане“ винаги сме подкрепяли развитието на ядрената енергетика като най-сигурна, надеждна и нисковъглеродна енергия, която ще бъде без алтернатива в следващите 100 години. За България, като страна с опит в управлението и експлоатацията на ядрена централа, най-логичен е изборът да продължи да развива този свой отрасъл. Начинът, по който бяха взети решения от страна на коалицията в предишното НС във връзка със строителството на 7 и 8 блок на АЕЦ Козлодуй и при пълна липса на прозрачност без обществена поръчка за избор на фирма за проектиране и инженеринг на ядрения блок , ни навежда на мисълта, че за съжаление 7 и 8 блок ще последват съдбата на АЕЦ Белене. Дано не бъда лош пророк, но най-вероятно ще се превърнат в огромна корупционна яма, която ще поглъща десетки милиарди в следващите 10 години.“, коментира още Ивайло Папов – водач на листата за национален парламент от „Възраждане“.

Той призова всички български граждани да спрат това като излязат и гласуват на 9 юни, защото само така ще противодействат на купения и корпоративен вот. 

„Възраждане“ е с номер 12 в бюлетината!

Купуването и продаването на гласове е престъпление!

С уважение,

Екипът на „Възраждане“

Актуално

Георги Хрисимиров

Костадин Костадинов от „Възраждане“: Ние, българите, заслужаваме честно, достойно и ефективно управление

„Възраждане“ ще подкрепи само правителство с мандат на Възраждане

Последвайте ни във вайбър и телеграм

Измъкнете се от цензурата и се информирайте директно от нас!