Ивайло Василев от “Възраждане” : Регионалното  развитие на Смолян е тясно свързано с възстановяване на промишлеността 

Ивайло Василев от “Възраждане” : Регионалното  развитие на Смолян е тясно свързано с възстановяване на промишлеността 

Кандидатът за кмет на община Смолян – Ивайло Василев счита, че регионалното развитие на Общината и цялата област е тясно свързано с възстановяване на тежката и лека промишленост в Смолян, както и с развитието на туристическия отрасъл.

“Редица поминъци и отрасли са напълно изтрити от икономическата карта на града. Тютюнопроизводството беше мащабен и печеливш отрасъл, който вече не съществува, същото се случи и с почти пълното ликвидиране на рудодобива и мините. Туристическите дейности се организират само от частни лица и фирми, Общината  участва фиктивно или с твърде неработещи решения и само се симулира извършването на качествена общинска дейност.

За да се възроди община Смолян и желанието на младите хора да остават тук, да създават семейства тук и да се чувстват реализирани е необходимо пълно преструктуриране и възстановяване на промишлеността и различните видове отрасли, които са традиционни за Смолян и са носели доходи и поминък на населението десетилетия наред.

Нужно е цялата общинска дейност да се организира с ясна визия и цел, към настоящия момент пътната инфраструктура е в плачевно състояние  и повече прилича на декор на научно-фантастичен филм, архитектурните естетически норми отсъстват при изграждането на нови сгради и не се съобразяват с общия план и изглед на града.

Време е Смолян да бъде възроден с вяра и мисъл за хората, с разбиране към техните проблеми и намирането на решения за тях”, коментира кандидатът за кмет от “Възраждане”, Ивайло Василев на среща с граждани.

Възраждане е с номер 42 в бюлетината.

Купуването и продаването на гласове е престъпление!

Актуално

„Възраждане“ дава Манол Пейков на  Прокуратурата за финансови злоупотреби

Кръстьо Врачев: Реализацията на проект “Въча” е крайно необходима

Коста Стоянов от „Възраждане“: Няма да позволим рибарския бранш да бъде унищожен

Последвайте ни във вайбър и телеграм

Измъкнете се от цензурата и се информирайте директно от нас!