Емил Янков към министъра на околната среда и водите – “Коритото на река Марица не е почиствано от 10 години.

Емил Янков към министъра на околната среда и водите – “Коритото на река Марица не е почиствано от 10 години.

На 15.09 се проведе поредната сесия на Парламентарен контрол в Народното събрание. Един от изслушваните министри, беше този на околната среда и водите – Юлиан Попов. 

Народният представител от “Възраждане”, Емил Янков посочи и коментира сериозен проблем от избирателния си район – град Пловдив. 

“Коритото на река Марица не е почиствано основно от близо 10 години и се намира в окаяно състояние. Получаваме много сигнали от будни граждани, които са изключително притеснени от наводненията тази година и фактически незадоволителното състояние на реката. Всички помним бедствието, причинено от наводнението в карловските села”, посочи Янков. 

В тази връзка народният представител от “Възраждане”  попита министъра – кога коритото на реката ще бъде почистено, както и смята ли той, че има обективни основания, поръчката да се възложи на държавна или обществена фирма, предвид факта, че не може да се избере частен изпълнител, въпреки спешността на ситуацията. 

Янков посочи, че настоящият градоначалник на Пловдив, издигнат от ГЕРБ откровено е заявил, че не може да направи нищо за почистването на реката. 

“Постъпила е и жалба за прекратяване на третата поред обществена поръчка за аварийна сеч. А въпросната поръчка беше прекратена, заради грешка на общината като възложител. Към настоящия момент, община Пловдив готви писмо до Министерски съвет с предложения за промени в законодателството, за да оправдае своето безсилие, некомпетентност и некадърност”, коментира Янков.

Актуално

„Възраждане“ дава Манол Пейков на  Прокуратурата за финансови злоупотреби

Кръстьо Врачев: Реализацията на проект “Въча” е крайно необходима

Коста Стоянов от „Възраждане“: Няма да позволим рибарския бранш да бъде унищожен

Последвайте ни във вайбър и телеграм

Измъкнете се от цензурата и се информирайте директно от нас!