Д-р Любомир Христов е кандидатът на „Възраждане“ за БНБ

На брифинг в Народното събрание Костадин Костадинов представи кандидатурата на „Възраждане“ за управител на БНБ.

 

Политическта организация е избрала да издигне кандидаурата на д-р Любомир Христов. Той е с над 30 години опит в сферата на икономиката, финансите и банковото дело. Завършил е висше образование с образователно-квалификационна степен „магистър“ в УНСС – София и е с придобита специалност „Планиране и прогнозиране на икономически системи“.

През 1990 г. д-р Христов придобива докторска степен по „Макроикономика“, а през 2005 г. професионална квалификация по финансово планиране, застраховане, инвестиции, пенсионни системи, данъчно и наследствено планиране, пари и капиталови пазари в Американския колеж в „Bryn Mawr“, Пенсилвания.

Притежава допълнителни специализации по макроикономическо финансово програмиране и политика от Института на Международния валутен фонд и квалификационен курс към Японската импорт-експорт банка.

 Професионалният му опит започва през 1980 г. като главен асистент в Университета за национално и световно стопанство. от 1991 г. до 1994 г. работи като главен икономист и член на Управителния съвет на БНБ. От 1995 г. е съветник на изпълнителния директор на Световната банка, а от 2007 г. до 2008г. е изпълнителен директор на Централен депозитар АД, София. През 2008 г. става член на експертна група по финансово образование към Европейската комисия, като през 2011 г. става член на банковата консултативна група към Европейския банков орган. От 2014 г. до днес е член на консултативна група по ценни книжа и пазари към Европейския орган по ценни книжа и пазари.

 

Видео от брифинга тук: https://www.facebook.com/vazrazhdane.bg/videos/257318356927130?locale=bg_BG

Актуално

Костадин Костадинов: Унизително и срамно е ДПС да управлява държавата

Кандидат-кметът за град Пазарджик – Десислава Георгиева откри предизборната кампания, като посети две емблематични за Пазарджик места 

Кандидат-кметът на “Възраждане” за Велинград – Иван Маринов откри кампанията с църковен водосвет