Д-р Алдин Начков, кандидат кмет за Ловеч: Първи приоритет ще ни бъде  икономиката, ще премахнем административните пречки пред българските предприемачи

Д-р Алдин Начков, кандидат кмет за Ловеч: Първи приоритет ще ни бъде  икономиката, ще премахнем административните пречки пред българските предприемачи

„Ще премахнем административните пречки и ще увеличим скоростта на административните процедури, за да поощрим създаването на собствен бизнес и развитието на вече съществуващия“, каза д-р Алдин Начков, кандидат кмет от „Възраждане“ на среща с граждани.

Според него, за да бъде процъфтяваща една община, тя трябва да бъде планомерно развивана във всички направления – и по отношение на културния живот, и историческото наследство, и всички видове туризъм и екология, и инфраструктурата. Има обаче три сфери, които предопределят демографската картина и в крайна сметка определят посоката на развитие на региона. 

„Тези три фактора –  икономиката, образованието и здравеопазването – са водещите причини за външна и вътрешна миграция и съответно – за обезлюдяването на общината ни. Фокусирането на вниманието на местната власт върху тези три фактора най-бързо ще даде тласък на общото развитие на региона.“, коментира д-р Алдин Начков.

Той разкри, че в мечтите си вижда Ловеч като град, пълен с живот, с млади хора, с работещи предприятия, с качествени социални, образователни и здравни услуги, зелен, екологично чист, с богат културен афиш, град, към който хората ще се стремят – да го посетят, да го разгледат, да учат, да работят и да живеят в него.

„Икономиката е ключов елемент, всяка социална политика може да бъде осъществявана само върху основата на стабилни, конкурентноспособни фирми, които са в състояние да плащат високи възнаграждения, да се грижат за работниците и служителите си, да развиват техните знания и умения. За да се случи това, местната администрация трябва да се обърне към работодателите, да познава техните нужди и да откликва на тях, бързо да предоставя поисканата информация и административни услуги. Създаването на възможности за развитие на фирмите от всички мащаби – от най-малките микро и мини предприятия – било то производствени или търговски, през всички сфери на услугите до мащабните инвеститори – всички трябва да се чувстват удобно на територията на община Ловеч и да се конкурират за труда на работници със всякакъв ценз, предлагайки им все по изгодни заплати и условия за труд.“, допълни кандидатът за кмет от „Възраждане“.

Икономическата програма е негов първи приоритет и ще се ръководи пряко от ресорен заместник кмет. Д-р Начков отбеляза, че една икономика, за да е силна е необходимо да има знаещи и можещи работници и служители. Програмите за обучение и квалификация на частично и непостоянно заетите, когато са в съответствие с нуждите  на бизнеса, ще допринесат за бързото развитие на икономиката в града.

Актуално

Петър Петров и министърът на МОСВ с поредна проверка за незаконни сметища в монтанско

Костадин Костадинов: Важните за  България решения да се взимат  от 50 Народно събрание

Костадин Костадинов: „Възраждане“ скоро ще управлява и ще освободим Кърджали от мафията

Последвайте ни във вайбър и телеграм

Измъкнете се от цензурата и се информирайте директно от нас!