Дренчев от „Възраждане“: Ще проверим дали има умисъл във фалита на ловешката болница

Кметът на Община Ловеч Корнелия Маринова отказала ли дарение с оборудване за отделение в МБАЛ-Ловеч в мандат 2015-2019?

Важен проблем в Ловеч е болницата, която е в лошо финансово състояние, а от началото на годината са закрити три отделения. 

Качеството на здравеопазването е сред мотивите за миграция – вътрешна и външна. Състоянието на болницата е част от възела, който е оплел Ловеч и го води към демографския апокалипсис, на който сме свидетели.

Състоянието на болницата е тежко, но не безнадеждно. Не е нещо ново – ако проблемът бе лесен за решаване – щяха да са го решили преди нас. Другата седмица в Народното събрание ще влезе за разглеждане бюджета за 2023г. – това е шанс, еднократен в годината, да се намери финансиране през държавния бюджет. 

Възможно е да търсим финансиране и през бюджета за отбрана – болницата може да бъде включена като елемент от военновременните мобилизационни планове, които са задължителна част от българската отбрана в мирно време. Като член на комисията по отбрана бих могъл да съдействам и за това.

За съжаление с общинския съвет на Ловеч се разминахме драстично на провелата се редовна сесия на 28 юни. Те не пожелаха нито да отговорят на въпросите ми, нито пожелаха да чуят каквото имам да им кажа по тази важна за всички граждани на ловеч тема.

Все пак съм им благодарен – спестиха ми отсъствие от пленарна зала и четири часа пътуване, за да говоря четири минути на хора, които не искат да чуят нищо.  В тази връзка внесох запитване до министъра на здравеопазването с въпрос дали кметът на Община Ловеч Корнелия Маринова е отказала дарение с оборудване за отделение в МБАЛ-Ловеч в мандат 2015-2019. 

Аз знам отговора, но очаквам официален документ от Министерството на здравеопазването , от който ще стане ясно дали има умисъл във фалита на болницата в Ловеч.

Все пак в Троян например никога не биха си позволили подобно отношение към един от народните представители от региона, пък макар и от опозицията. Затова в Троян проблемите често се решават с лекота, а аз винаги съм готов да откликна и при решение на проблемите и на Ловеч.

Виждам, че в края на мандата община Ловеч е заета ударно да разпродава общинско имущество и на съветниците съвсем не им се мисли за стратегически програми за здравеопазване, чийто  хоризонт се простира далеч зад края на мандата им. А наесен, след местните избори, надявам се, че в общинския съвет ще има  мнозинство на „Възраждане“,  което ще работи в полза на Ловеч и неговите граждани.

 

Актуално

Костадин Костадинов: Унизително и срамно е ДПС да управлява държавата

Кандидат-кметът за град Пазарджик – Десислава Георгиева откри предизборната кампания, като посети две емблематични за Пазарджик места 

Кандидат-кметът на “Възраждане” за Велинград – Иван Маринов откри кампанията с църковен водосвет