Доц. Д-р Румяна Иванова от “Възраждане” : Най-важното за мен е подобряването на качеството на живот на жителите на община Родопи 

Доц. Д-р Румяна Иванова от “Възраждане” : Най-важното за мен е подобряването на качеството на живот на жителите на община Родопи 

Доц. Д-р Румяна Иванова впечатлява не само със солидната си биография, но и с рационалния си и трезв поглед, що се отнася до проблемите на община Родопи.

“Наясно съм, че програмата трябва да е реалистична, а обещанията изпълними и смислени, съобразени с финансовото състояние на община Родопи. Най-важното, за мен е подобряването на качеството на живот на жителите в общината, това формира няколко основни приоритета, по които се налага да работим – остарелите водопреносни мрежи, както и ненадеждната или липсваща канализация са проблем за цялата община, а те са жизненоважни. Необходима и воля и постоянство в осигуряване на външно финансиране за осъществяване на големите инфраструктурни обекти. Необходим е и анализ на състоянието на пътищата в общината – изготвяне на дългосрочен план-програма за обновяване и основни ремонти на пътната мрежа, както и търсене на възможност за осигуряване на качествен и редовен транспорт, чрез конструктивен диалог с транспортните фирми. Общината трябва да започне ефективен диалог по отношение на тези проблеми, а там където се изискват решения на общинско ниво, имаме политическата воля да ги приложим и осъществим.

Сред основните ми приоритети са и търсенето на начин за взаимодействие с кметовете по населени места за включване  и стимулиране на хората за поддържане на пространствата около домовете им, както и инициативи за чиста околна среда. Много важна за мен е грижата за децата – поддръжка, ремонт и разширяване на училища и детски градини, с цел осигуряване на възможност за отглеждане и образование на всяко дете в общината. Подкрепете ни за да докажем, че сме различна политическа организация. Тази, която поставя проблемите на хората на първо място, тази, която не дава обещания, които не може да изпълни. Убедени сме, че е нужен нов модел на управление с нови хора, а не поредното пребоядисване на едни и същи фигури”, заяви кандидатът за кмет от “Възраждане” – Румяна Иванова.

„Възраждане“ е с номер 42 в бюлетината.

Купуването и продаването на гласове е престъпление!

Актуално

Петър Петров и министърът на МОСВ с поредна проверка за незаконни сметища в монтанско

Костадин Костадинов: Важните за  България решения да се взимат  от 50 Народно събрание

Костадин Костадинов: „Възраждане“ скоро ще управлява и ще освободим Кърджали от мафията

Последвайте ни във вайбър и телеграм

Измъкнете се от цензурата и се информирайте директно от нас!