Димо Дренчев: Ще продължавам дa преча на управляващата сглобка да работи срещу българските граждани

Димо Дренчев: Ще продължавам дa преча на управляващата сглобка да работи срещу българските граждани

„Обсъдих  няколко неща на жителите на област Перник, с които се срещнах в първите дни на новата година, и за които ще търся решение през 2024 г. Някой от тях са –  да спасим училището в село Извор;  да намерим средства за ремонт на пантеона „Майка България” край Гургулят, който се руши; да се реши  проблемът с кланицата до село Ковачевци, която предстои да бъде изградена в несъответствие с екологичните норми; да върнем пренасочените средства за модернизацията на жп инфраструктура в област Перник. Като член на „Комисията по бюджет и финанси“ и „Комисията по правата на гражданите и взаимодействието с гражданското общество“  ще продължа да работя последователно по законопроекти, които са изцяло в полза на българското общество.“, написа Димо Дренчев, народен представител от “Възраждане”, избран от пернишки регион в социалната мрежа Фейсбук.

Публикацията му е провокиран от среща – разговор с граждани на Перник и областта, с които още в първите дни на 2024 г. е обсъдил приоритетите в работата си  като народен представител през предстоящата година.

„Подал съм десетки сигнали от името на гражданите, които са ги изпратили до мен,  и ще продължавам да го правя и през тази година, защото когато тези сигнали идват от народен представител,  им се обръща и повече внимание. Когато усилено се настоява за нещо, то няма как да не бъде решено.  Като успех на всички 358 000 българи, които са гласували за “Възраждане” и са ни изпратили в Народното събрание да ги представляваме, приемам всичко, което постигнахме през изминалата година. Ще продължим да работим последователно и само и единствено в интерес на българските граждани и през 2024 г.  За област Перник един от успехите ни е намирането на  решение на проблемът с липсваща шумозащитна ограда покрай магистрала „Струма” в района на квартал „Църква” в гр. Перник.  Това беше предизборно обещание, което бях дал, и нейната реализация е вече в ход. В момента съм поставил въпроси пред отговорните институции и относно проблемите с водния цикъл на Перник, тема по която работя, която е в развитие. Подал съм няколко сигнала и към РИОСВ за изхвърлянето на отпадъци в река Струма, което е забелязано от перничани. Подал съм сигнали към КП КОНПИ за неприкрит конфликт на интереси в БНБ.  За мен не само миналата, но и тази година ще премине в непрекъснат, сизифов труд за озаптяване, оцветяване и осуетяване на опитите на управляващата сглобка да уврежда интересите на България и гражданите ѝ. През изминалата 2023 г. с активна работа успяхме да постигнем успехи за българският народ. Народните представители от „Възраждане“ успяхме да се преборим да запазим правото за разплащания в брой до 10 000 лв. Отхвърлихме схемата „донос-бонус”, събирането на касови бележки срещу стотинки и много други безумия, предлагани от управляващите. Особено важна тема, която повдигам и през 2024 година, е за частните пенсионни фондове и тяхното много лошо управление, както и задължаването на бизнеса и гражданите да ползват услугите на банките, въпреки високите им такси. Като член на  „Комисията по бюджет и финанси“,  винаги съм се стремил да работя за противодействие на  желанията на правителството да налага нови данъци и да вменява все нови и нови задължения на бизнеса и гражданите. Внесъл съм промени практически във всеки един от финансовите закони и те винаги са били в дух на опростяване на регулациите и улесняване живота на българите.  Няма как да не кажа, че  интересите на различни корпоративни лобита се прокарват без проблем през финансовото министерство на Асен Василев и много пъти общественият интерес беше защитен именно в Народното събрание,  често след разкриване на схемите им от народните представители на „Възраждане“. Във фокусът на моята работа през 2024 г. ще бъде малкият и среден предприемач и работата по законопроекти, които да улесняват, а не да затрудняват работата му.“, коментира още Димо Дренчев – народен представител от “Възраждане”, избран от 14 МИР Перник.

Актуално

Петър Петров и министърът на МОСВ с поредна проверка за незаконни сметища в монтанско

Костадин Костадинов: Важните за  България решения да се взимат  от 50 Народно събрание

Костадин Костадинов: „Възраждане“ скоро ще управлява и ще освободим Кърджали от мафията

Последвайте ни във вайбър и телеграм

Измъкнете се от цензурата и се информирайте директно от нас!