Кандидатът за кмет на „Възраждане“ иска справедливост за всички софиянци

Деян Николов е кандидатът за кмет на „Възраждане“  за София. Той е икономист, успешен и опитен професионлист в своята област.  В партньорството си с български и международни компании неведнъж е сред водещите  управленски фактори, които успешно провеждат оптимизация на процеси и кадрови потенциал на всички нива, проектират и изграждат успешни модели на управление и ефективно комуникират с ключовите  партньори на компаниите, в които се е развивал професиоално на медународно ниво. В политически план той е познат като народен представител от групата на „Възраждане“ в 49-то Народно събрание, член на Комисията по бюджет и финанси и на Комисията по икономическа политика и иновации. Той е  и секретар на структурта на „Възраждане“ в София.

Основната цел, която си поставя Деян Николов, е да смени философията на управление в София и да възвърне справедлиостта в разпредлянето на финансовия ресурс.

В последние 30 години, от  началото на демократичните промени, София е управлявана от кметове на всички политически сили. Кметовете се сменят, но не се променя нищо. Градът се управлява несправедливо и в него има сегрегация, която явно си личи. Всички в София плащат данъци, но видно по облика на града е, че наличният ресурс не се разпределя равномерно. Влага се в централната част, но не и в по-крайните квартали. Така например, виждаме как някои софиянци живеят в затворени комплекси, а други са принудени да живеят в квартали, които в някои свои части наподобяват на гета. Липсва справедливстта в разпредеянето на финансовите средства и възможност на районните кметове, които са демократично избрани, да оперирт с тях.“, каза Деян Николов пред журналисти на проведения днес брифинг в БТА София.

В неговата програма е заложено и провеждането на местни референдуми.

„Искам гражданите да участват в управлението на София. Аз ще съм кметът, който ще ги пита какво искат, чрез местни референдуми. Бях един от водещите фактори, които организираха референдума за запазване на българския лев. Знам как става провеждането на референдум, правил съм го вече и ще управлявам града по възможно най-демократичния начин,  като не само питам, но и се вслушам  в това какво искат софиянц.“, добави Деян Николов – кандидатът на „Възраждане“ за кмет на София.

Целият брифинг може да видите тук: https://www.facebook.com/vazrazhdane.bg/videos/1456628811819828

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *