Деян Николов: Сглобката  продават позиции в общинските дружества, купуват общински съветници, ДАНС и Прокуратурата трябва да се самосезират

Деян Николов: Сглобката  продават позиции в общинските дружества, купуват общински съветници, ДАНС и Прокуратурата трябва да се самосезират

Сглобката се опитва да превземе столичните общински фирми, за това алармира на  брифинг общинският съветник от „Възраждане“ Деян Николов. Той съобщи притеснителна информация, относно търговията с влияние, която се случва в общинския съвет в Столична община.

„Знаете, че изключихме общински съветници от групата на “Възраждане” преди 8 месеца. По времето, когато имаше отправено към нас предложение да оглавим Столичния общински съвет, водих разговор с един от изключените от групата. Той ми каза добре да си помисля, защото един председател на Столичен общински съвет може да изкара между 20 и 100 милиона за един мандат, също така се предлагат позиции в общинските фирми – в бордовете на Топлофикация, в Центъра за градска мобилност и т.н, а алтернативата е групата ни да се разпадне.“, каза пред журналисти Деян Николов.

Тази  информацията Николов вече я е предоставил на ДАНС и на Икономическа полиция. Също така той призова службите и Прокуратурата да се самосезират и да започнат разследване, защото става въпрос за търговия с влияние и корупция в особено големи размери.
„А сега въпросните „предатели“  вкарват и доклад със смокиновия лист на ГЕРБ и общинския съветник от ВМРО. Прекрасен перформанс ни разиграха, за който нямам абсолютно никакво съмнение за какво става въпрос. Това е втората част на сделката, с която беше отпушена работата на Столичния общински съвет преди 6 месеца и това е цената, за да може няколко групи да бъдат или изцяло превзети, или разцепени. В  момента ставаме свидетели на това, че ГЕРБ имат мнозинство в Столичния общински съвет, защото са продали позиции в общинските предприятия.“, коментира още общинският съветник от „Възраждане“.
Според неговите думи, София заслужава много повече от това, а Столичният общински съвет не може да се управлява със задкулисни договорки и в ущърб на гражданите.

„Същите тези, които внесоха  доклада, получиха своите председателски позиции по комисиите в Столичния общински съвет, и за да е пълна далаверата, сега ще получат и позиции в общинските фирми, след което започва краденето и от там.“, каза в заключение Деян Николов.
Той подчерта, че от „Възраждане“ винаги са били за конкретни, точни и прозрачни конкурси с ясни критерии, с които да бъдат избрани бордовете на общинските фирми, като са дали своите предложения към останалите политически групи

Актуално

Костадин Костадинов: „Възраждане“ с пълна подкрепа за Доналд Тръмп

Какво се случи в четвъртата работна седмица на 50 Народно събрание?

Петър Петров от „Възраждане“ поиска обяснение от министъра на вътрешните работи във връзка със смъртта на 41-годишния Мирослав Александров в град Монтана.

Последвайте ни във вайбър и телеграм

Измъкнете се от цензурата и се информирайте директно от нас!