Деян Николов от „Възраждане“: Нека насърчаваме истинско равенство, като предоставяме равни възможности, а резултататите са следствие от личния избор

Деян Николов от „Възраждане“: Нека насърчаваме истинско равенство, като предоставяме равни възможности, а резултататите са следствие от личния избор

„Днес Столичният общински съвет прие решение за включване на СО в проект за анализ и пропагандиране на равенството между половете в работната среда. Ние категорично сме против тези мерки. Равенство на възможностите – да, но равенство на резултатите – не!
Вярваме, че представителството по сектори между мъже и жени трябва да бъде естествен процес, базиран на индивидуалните предпочитания и способности, а не на квоти и принудителни мерки. Джордан Питърсън (клиничен психолог и автор) говори много добре по тази тема, като подчертава, че хората трябва да имат свободата да избират своя професионален път без наложени ограничения.
Тази инициатива е част от неадекватната политика на Европейската комисия, която е съмнително какви резултати постигат и в основата си води до повече проблеми в семейството и отношенията между мъжете и жените. Квотите са само първата стъпка, след което следват квоти за различна сексуална ориентация и други групи, което води до привилегироване на определени категории хора за сметка на други.
Нека ви дам някои числа. Според изследване на Европейската комисия, въпреки всички усилия и вложени милиони, делът на жените в технологичния сектор е едва 17%. В Германия, където от години се налагат квоти, делът на жените на високи управленски позиции се е увеличил само с 2% за последните пет години. В Норвегия, която има най-строгите квоти, проучвания показват, че компаниите често наемат жени, за да изпълнят квотите, но това не води до дългосрочни промени в корпоративната култура.
Питърсън също така обяснява защо мъжете и жените избират различни кариери. Той твърди, че мъжете са по-склонни към професии, свързани с обекти и технологии, докато жените са по-ориентирани към професии, свързани с хора и грижи. Това се дължи на природните разлики в интересите и предпочитанията на половете.
Изводът е ясен – тези мерки са неефективни и ненужни. Нека насърчаваме истинско равенство, като предоставяме равни възможности на всички, но оставим резултатите да бъдат следствие от личния избор и усилия на всеки един от нас.“, коментира Деян Николов в страницата си в социалната мрежа Фейсбук. 
 
Какво още коментира Николов може да видите тук:   https://www.facebook.com/DeyanNikolovVazrazhdane

Актуално

Костадин Костадинов: „Възраждане“ с пълна подкрепа за Доналд Тръмп

Какво се случи в четвъртата работна седмица на 50 Народно събрание?

Петър Петров от „Възраждане“ поиска обяснение от министъра на вътрешните работи във връзка със смъртта на 41-годишния Мирослав Александров в град Монтана.

Последвайте ни във вайбър и телеграм

Измъкнете се от цензурата и се информирайте директно от нас!