Деян Николов: В момента детските градини в София се строят за четири пъти повече от пазарната цена

Деян Николов: В момента детските градини в София се строят за четири пъти повече от пазарната цена

За един мандат ще успеем да изградим 30 детски градини

На отворена среща с граждани пред Деян Николов беше поставен въпросът за липсата на места в детските градини  в София. Гражданите настояха кадидатът за кмет да коментира решението на този въпрос като предварително  заявиха, че  за тях той е безнадежден и нерешим.

„Около 6000 деца нямат място в детските градини, което прави около 30 детски градини средно с по 8 групи всяка, които трябва да се изградят. В момента строителството излиза на общината между 1.3 и 2 милиона лева за група от 25 деца, което е до 4 пъти над пазарната цена. Различни строителни компании оценяват такива проекти на 500 хиляди лева за група. Разчетите ни сочат, че за един мандат ще успеем да изградим нови 30 детски градини, което ще струва на бюджета по 30 милиона на година. Това е съвсем постижимо при 2.5 милиарда бюджет на София и капиталова програма от 600 милиона, която се изпълнява на едва 70% в момента. Остават близо 200 милиона, с които можем спокойно да осигурим детска градина за всяко дете.“, каза Деян Николов, кандидатът за кмет издигнат от „Възраждане“.

Възраждане е с номер 42 в бюлетината

Купуването и продаването на гласове е престъпление!

Актуално

Деян Николов: Сглобката  продават позиции в общинските дружества, купуват общински съветници, ДАНС и Прокуратурата трябва да се самосезират

Костадин Костадинов: България вече е фактор – в Европарламента се формира нова група, а „Възраждане“ е инициатор

Георги Георгиев: Ще осигурим навременна и адекватна помощ на хората с увреждания с нови изменения в закона

Последвайте ни във вайбър и телеграм

Измъкнете се от цензурата и се информирайте директно от нас!