Деян Николов в ефира на БНТ : Това, което се случва в Общински съвет е парад на лицемерието

Деян Николов в ефира на БНТ : Това, което се случва в Общински съвет е парад на лицемерието

Общинският съветник от “Възраждане”, Деян Николов беше гост в сутрешния блок на БНТ, във връзка с поредната патова ситуация в Столичен общински съвет.

Деян Николов заяви, че името на новия общински съветник няма никакво значение, защото въпросът се свежда до това, какво мнозинство да бъде сформирано в Столичен общински съвет и как ще бъде сформирано.

“Най-големият проблем е, че в София искат да има сглобка, такава, каквато е на национално ниво, но никой няма смелостта да излезе и да го признае пред хората. Но се търсят начини, как това да се облече в съответната приятна история за пред хората или да се покаже и докаже, че София няма друг избор. Това, което се случва в Общински съвет е парад на лицемерието. Всички искат да управляват и всички искат да са в управлението, единственото, което ги спира е, че няма как да го обяснят на електоратите си”, заяви Деян Николов в сутрешния блок на БНТ.

Той допълни, че от “Възраждане” са склонни на разговори и присъстват на някои от разговорите, но няма да направят компромис, само за да тръгне работата. Това, че има определени проблеми в София, които се натрупват е факт, но Николов изтъкна като очевидна истина и, че и миналата година Столична община е работила без бюджет до септември месец и ако алтернативата е моделът на ГЕРБ от последните близо 20 години в София, да продължи по същия начин, в този случай, новите избори не са толкова лош вариант.

“Това са двата избора в момента. Каквато и сглобка и компромис да се случи в София, по отношение на избора на председател, минава през съдействие и участието и на ГЕРБ”, коментира още общинският съветник от “Възраждане”, Деян Николов.

Актуално

Николай Костадинов, „Възраждане“: Община Варна нехае за безопасността на жителите си

Структурата на „Възраждане“ в Търговище проведе първото си събрание след изборите

Костадин Костадинов: Това е България в последните 35 години

Последвайте ни във вайбър и телеграм

Измъкнете се от цензурата и се информирайте директно от нас!