Даниел Петров: Гражданите на Беларус знаят, че техният глас е важен и масово гласуват

Даниел Петров: Гражданите на Беларус знаят, че техният глас е важен и масово гласуват

Даниел Петров от „Възраждане“ посети Минск,  по покана на Външното министерство на Република Беларус заедно с представители на европейски държави, както и членове на международни организации. .

Посещението беше, по повод на провежданите там избори за Парламент, в които народният представител на „Възраждане“  участва като международен наблюдател.

„В Беларус забелязах, че има изключително висока избирателна активност. Очевидно, отсъствието на активна пропаганда, насаждаща апатия, безразличие и усещане, че нищо не се променя с избори, води до огромен интерес от всички граждани на  Беларус към възможността да изберат.  Дори ми направи впечатление, че има активна национална кампания за повишаване на избирателната активност, в която основното послание е, че всеки глас е важен. В нея са ангажирани, освен всички обществени организации  и младите, които съставляват Младежки съвет към Централната избирателна комисия в Беларус. Тяхната роля е да мотивират младите да гласуват, като им разясняват защо е важно това“, каза Даниел Петров – народен представител от „Възраждане“.

В Минск той се срещна още с  представител на Либерално-демократическата партия на Беларус.

Даниел Петров също така проведе среща в Беларуската търговско-промишлена палата, на която бяха обсъдени търговските взаимоотношения между България и Беларус, които са нарушени от наложените санкции от Европейския съюз, защото там, където управляващите България рушат, „Възраждане“ изгражда мостове.

Актуално

„Възраждане“ дава Манол Пейков на  Прокуратурата за финансови злоупотреби

Кръстьо Врачев: Реализацията на проект “Въча” е крайно необходима

Коста Стоянов от „Възраждане“: Няма да позволим рибарския бранш да бъде унищожен

Последвайте ни във вайбър и телеграм

Измъкнете се от цензурата и се информирайте директно от нас!