Групата на “Възраждане” в Общински съвет Монтана, с предложение за ремонт и връщане в експлоатация на подлезите, намиращи се в района на ЖП гарата

Групата на “Възраждане” в Общински съвет Монтана, с предложение за ремонт и връщане в експлоатация на подлезите, намиращи се в района на ЖП гарата

В централната част на град Монтана има три броя пешеходни прелези, целящи да обслужат пешеходния поток така, че гражданите да пресичат безопасно булевардите. Човекопотокът към ЖП гарата и индустриалната зона на града и работещите там фирми е сериозен и ползването на тези подлези, би следвало да го обезпечи.

“За съжаление сегашното състояние на подлезите е изключително лошо – те са пълни с боклуци, миришат изключително неприятно и два от тях са затворени от доста време. По-конкретно – подлез, свързващ Автогарата и ЖП гарата в град Монтана, минаващ под булевард “Христо Ботев” – затворен е от дълго време, липсва, каквото и да е поддържане и тъне в разруха. Ако този подлез е достъпен, би спомогнал за безопасното движение на пешеходците през булеварда, тъй като липсва светофар. Същото важи и за подлеза, минаващ под улица Св. “Климент Охридски”, свързан с другия отворен подлез към ЖП гарата на град Монтана и за отворения подлез към ЖП гарата, минаващ под бул. “Христо Ботев” – първият е затворен и тънещ в разруха, а вторият, въпреки че функционира, е избягван от по-голямата част от гражданите, заради лошото му поддържане”, коментира общинският съветник от “Възраждане”, Александър Димитров.

Поради изключително лошото състояние на тези три подлеза, чрез своето бездействие и затварянето на два от тях, техният стопанин – община Монтана, принуждава жителите на града да не минават през тях, а да предпочетат да пресичат оживени и опасни градски, пътни артерии. По закон, поддръжката на инфраструктурата на територията на община Монтана е отговорност и задължение на собственика, а именно – на самата Община. Такава  важна част от инфраструктурата, каквато са подлезите, следва да се поддържа, постоянно и в добро състояние и да се позволява нейното използване  от гражданите.

“Поради тази причина, от групата на “Възраждане” в Общински съвет Монтана, внасяме предложение за рехабилитация и подновяването на експлоатацията на тези инфраструктурни съоръжения, с цел подобряване и съхраняване на живота на гражданите, които ги използват”, допълни общинският съветник от “Възраждане”, Александър Димитров.

Актуално

Николай Костадинов, „Възраждане“: Община Варна нехае за безопасността на жителите си

Структурата на „Възраждане“ в Търговище проведе първото си събрание след изборите

Костадин Костадинов: Това е България в последните 35 години

Последвайте ни във вайбър и телеграм

Измъкнете се от цензурата и се информирайте директно от нас!