Гражданите на Бургас идентифицират същите проблеми в общината, каквито и „Възраждане“

Гражданите на Бургас идентифицират същите проблеми в общината, каквито и „Възраждане“

Липса на развитие и ниските заплати, лоша инфраструктура, мръсен въздух, изсичането на дървета са основните проблеми, които граждани на Бургас посочиха в анкета на бТВ, която беше излъчена по време на предизборен дебат с кандидати за кметове на общината. Това са и сред основните нередности, които и „Възраждане“ идентифицират и решението им е включено в програмата на кандидата за кмет Тодор Ангелов. 

Ангелов посочи фрапиращо несъответствие по отношение на изнесените от проучване данни, че над 50% одобряват кандидата на ГЕРБ Димитър Николов, който е кмет вече 16 години, а междувременно половината от анкетираните искат по-добро управление. Като една от причините за тази „подкрепа“, кандидатът на „Възраждане“ посочи сериозните суми, които общината отпуска за информационно обслужване към местните медии. 

Самият Николов за пореден път отказа да участва в пряк сблъсък със своите конкуренти, с което показа неуважение към тях, но основно – към гражданите на Бургас. 

Относно един от основните проблеми в Бургас, а именно – ниските заплати и липсата на развитие, Тодор Ангелов посочи, че основната причина за това е, че няма сериозни производства, с висока добавена стойност, като фармацията, електрониката, машиностроенето и др. Кандидатът на „Възраждане“ бе категоричен, че ако гражданите му гласуват доверие, първата му работа като кмет ще е лично да се срещне с търговските аташета на повечето посолства на държави, в които има такива производства. Като пример, той даде сектор „фармация“, където Германия е водеща сила. Кандидатът на „Възраждане“ обеща и засилен контрол върху замърсителите на въздуха – един от основните проблеми, посочени от гражданите. 

По време на кръга от диспута, в който Тодор Ангелов задаваше въпроси, той не получи задоволителен отговор защо управляващата коалиция не успя да издигне единен кандидат. 

Възраждане е с номер 42 в бюлетината! 

Купуването и продаването на гласове е престъпление. 

 

Актуално

Деян Николов: Сглобката  продават позиции в общинските дружества, купуват общински съветници, ДАНС и Прокуратурата трябва да се самосезират

Костадин Костадинов: България вече е фактор – в Европарламента се формира нова група, а „Възраждане“ е инициатор

Георги Георгиев: Ще осигурим навременна и адекватна помощ на хората с увреждания с нови изменения в закона

Последвайте ни във вайбър и телеграм

Измъкнете се от цензурата и се информирайте директно от нас!