Георги Георгиев

НАРОДЕН ПРЕДСТАВИТЕЛ

Инженер Георги Георгиев е роден в гр. Хасково, където завършва средното си образование. През 2002 година завършва бакалавър в ХТМУ – гр. София специалност „Неорганични и химични технологии“.

През 2006 година завършва магистратура в същия университет в катедра „Силикати“, специалност „Стъкло, керамика и цимент“.

През 2009 година завършва специализация „Теория на неорганичните вещества“ в химическия университет „Проф. д-р Асен Златаров“ гр. Бургас.

Професионалната си кариера започва през октомври 2005 г., в едно от най-тежките производства в химическата промишленост в химическия завод в Димитровград.

През годините заема различни позиции в цеха като достига до технолог на отделение. Доказва се в работата, като много добър специалист, вземайки в аварийни ситуации правилни решения, с което печели уважението на колегите си.

През април 2019г. Георги Георгиев се включва в редиците на „Възраждане“, като бива избран за председател на организацията в Хасково.

Народен представител, избран с гласовете на област Кърджали, става за първи път през ноември 2021г. в 47 Народно събрание и е областен координатор на политическата организация за Хасково и Кърджали. Участва, като член на Комисията по труда, социалната и демографска политика и Комисията за контрол на службите за сигурност.

През октомври 2022 година е избран за народен представител в 48 Народно събрание отново от редиците на „Възраждане“, но този път от 29 МИР Хасково.

От април 2023 година е народен представител в 49, отново избран с гласовете на гражданите от област Хасково.

В 48 и 49 Народно събрание е член на Комисията по труда, социалната и демографска политика и Комисията по здравеопазване.

Георги Георгиев е участва в изготвянето на редица законопроекти и предложения.

Участва в изготвянето на законопроекти, свързани с Кодекса на труда, Закона за личната помощ, Закона за пътищата. Също така прави и предложения към Държавния бюджет, свързани с пенсионната система и Кодекса за социално осигуряване.

Публикации от Георги Георгиев

28.04.2024

Георги Георгиев: Държавата трябва да се погрижи хората да бъдат осигурявани на  реалните им доходи

„Хората осъзнават, че без сигурността на държавата и специално Държавно обществено осигуряване не могат. Проблемът при осигуряването на реални...
16.04.2024

Георги Георгиев: След предложение на „Възраждане“ най-бедните пенсионери все пак ще получат по 100 лева добавка за празниците

„Радваме се, че благодарение на „Възраждане“ и на разума на част от другите народни представители бе прието предложението ни...
15.02.2024

Георги Георгиев: „Сглобката“ променят цял закон, вероятно за да източват едни милиони през техни НПО

„Не съм виждал по-явен пример в Народното събрание един закон и неговият обхват да бъде тотално променен с няколко...
13.02.2024

Георги Георгиев: В Европарламента ще се борим да запазим лева, време е да сложим край на диктатурата в България

„“Възраждане“ няма намерение да се съобразява с нарежданията на институции, подвластни на чужди агенти. Призоваваме всички български граждани да...

Изказвания и позиции на Георги Георгиев

Свържи се с Георги Георгиев

Please enable JavaScript in your browser to complete this form.
Вашето име
=

Последвайте ни във вайбър и телеграм

Измъкнете се от цензурата и се информирайте директно от нас!