Георги Георгиев към „сглобката“: Колко НПО-та ще регистрирате, за да усвоите едни 80 милиона лева?

Георги Георгиев към „сглобката“: Колко НПО-та ще регистрирате, за да усвоите едни 80 милиона лева?

„В Плана за възстановяване и устойчивост е заровено цялото условие в този законопроект, където има едни 80 милиона лева. Та тези 80 милиона, вместо наистина да ги раздадат на нуждаещите се предприятия, всички знаете какво ще се случи с парите. Дали ще е през НПО, което съществува  или утре да регистрирате ново –  с тези сдружения ще усвоите колкото милиони си решите. Защото с този закон всяко едно предприятие може да бъде регистрирано като социално.“

Това каза народният представител от „Възраждане“ Георги Георгиев по време на разглеждане в комисия на измененията и допълненията на Закон за предприятията на социалната и солидарна икономика, предложени от ППДБ. Според него тези 80 милиона лева, вместо да бъдат раздадени на 40 нуждаещи се социални предприятия, ще потънат в приближени до „сглобката“ НПО-та.

„Едно предприятие може да направи така, че да си реинвестира печалбата или да няма въобще печалба, и въпреки това да се ползва от привилегиите да е социално предприятие. И неслучайно всички представители на Министерство на труда и социалната политика си тръгнаха, защото, ако този законопроект беше толкова хубав и в полза на хората, то би трябвало да го подкрепят, но те не са тук. Явно не им е удобно да отговарят на въпроси от сорта: Защо средствата няма да са в полза наистина на предприятия, занимаващи се със социалната дейност?“, допълни Георги Георгиев.

Актуално

Николай Костадинов, „Възраждане“: Община Варна нехае за безопасността на жителите си

Структурата на „Възраждане“ в Търговище проведе първото си събрание след изборите

Костадин Костадинов: Това е България в последните 35 години

Последвайте ни във вайбър и телеграм

Измъкнете се от цензурата и се информирайте директно от нас!