В Монтана ще има нова детска площадка и облагородени подлези, по предложение на “Възраждане” 

В Монтана ще има нова детска площадка и облагородени подлези, по предложение на “Възраждане” 

На проведената постоянна комисия по Бюджет и финанси от миналата седмица бяха разгледани внесените от общинските съветници на “Възраждане” в община Монтана общо на брой 6 предложения за бюджет 2024 г.

След гласуване, Комисията одобри две от тях, едно беше отхвърлено а останалите три оставени за допълнително обсъждане в бъдеще, поради необходимостта от становище на съответните общински служби, в чийто ресор попадат те.

Едното от одобрените предложения е за изграждане на нова модерна детска площадка в квартал „Младост“, в междублоковото пространство на бл.40, 42 и 43. Предложението бе провокирано от множеството оплаквания и няколко неуважени подписки, събирани от жителите на квартала. които не са взети под внимание от местната власт.

“Това е най-населеният квартал в града и съществуващите детски площадки са недостатъчни и неравномерно разположени за нуждите на родители на малки деца. С изграждането на тази площадка смятаме, че се решава, до някаква степен този проблем и ще бъдат подобрени социално-битовите условия в квартала.  Второто предложение, което внесохме и беше прието е за ремонт на три подлеза в района на ЖП гарата и Автогарата. Предложението е вследствие на невъзможността на хората, работещи в  индустриалната зона на града и работещите там фирми да използва тези подлези. За съжаление сегашното им състояние е лошо, пълни са с боклуци, миришат, два от тях за затворени от доста време. Например, подлезът, свързващ автогарата и ЖП гарата, минаващ под бул. „Христо Ботев“ е затворен от дълго време заради наводнения, липсва му каквато и да е била поддръжка, външно и тъне в разруха. Този подлез, ако е достъпен, би спомогнал за безопасното движение на пешеходци през булеварда, тъй като няма светофар за пешеходци или пешеходна пътека, в близост и това кара хората да пресичат, с риск за живота си, през шосето”, коментира общинският съветник от “Възраждане’’, Александър Димитров.

Общинските съветници от третата политическа сила допълниха, че приетия за 2024 година, бюджет търпи критики, особено, по отношение на отпускането на средства за развитие на туризма и културата, както и осигуряване на такива за откриване на висше учебно заведение в Монтана и изразиха недоволство от факта, че община Монтана не е кандидатствала по достатъчно проекти с държавно финансиране.

Припомняме, че в предложението на общинските съветници от “Възраждане” са включили още два подлеза, като единият е отворен за експлоатация и движение, но в твърде незадоволително състояние и, също предстои да бъде облагороден.

Актуално

„Възраждане“ представи листата си за Бургас за парламентарните избори

„Възраждане“ на Костадинов се срещна с част от екипа на Тръмп в САЩ

Структурите на “Възраждане” – Великобритания направиха филм за Априлското въстание

Последвайте ни във вайбър и телеграм

Измъкнете се от цензурата и се информирайте директно от нас!