„Възраждане“ със сърце и душа за българското образованиe

„Възраждане“ със сърце и душа за българското образованиe

Седмица живот на палатка в България, за да ремонтираш училище

В началото на август група доброволци от структурата на „Възраждане“ във Великобритания решават да пристигнат в България, с лични дарения да осигурят материали и с личен труд да ремонтират училището на Теодосий Теодосиев. Транспортът и логистиката на материалите бяха организирани безвъзмездно от Иван Герасимов, а в ремонтните дейности с труд активно се включи и Виктор Папазов – икономически съветник към ПГ на „Възраждане“.

Повече от седмица  те работят по реставриране на сграда, която учителят е закупил, за да я превърне в школа за най-даровитите си ученици. На основната сграда се прави основен ремонт, включващ покрив и носещи греди на покрива, направа на вътрешна тоалетна и душове, нова ВиК инсталация, измазване на стени, нова електроинсталация, възстановяване на външни и вътрешни мазилки, дограма, осветление. Изградени са още  навеси за дърва, външна постройка. Целият терен на имота е  почистен.

Идеята за инициативата се появява по време на онлайн среща-лекция в началото на годината на Теодосий Теодосиев пред българите, които живеят във Великобритания.  На срещата учителят споделя за предизвикателствата пред себе си и учениците си. След срещата съвременните възрожденци решават да помогнат и окомплектоват  раници, термоси, фенерче и тетрадки за  50 деца.

По-късно тези от тях, които се занимават със строителство, решават да помогнат  по-сериозно и да направят основен ремонт на училището, което  буквално се разрушава.

Така се стига до взимането на неплатени отпуски и пристигането на представители на „Възраждане-Великобритания“ в България, където повече от седмица вечер спят на палатки, а през деня работят усърдно, за да създадат среда за учене на българските деца и условия за работа на учител номер едно.

Ще я има България и няма да бъде унищожена, защото всеки българин е национална ценност, където и по света да е, носи в сърцето си страната ни и един ден той ще се върне и ще я възроди.

Актуално

Георги Хрисимиров

Костадин Костадинов от „Възраждане“: Ние, българите, заслужаваме честно, достойно и ефективно управление

„Възраждане“ ще подкрепи само правителство с мандат на Възраждане

Последвайте ни във вайбър и телеграм

Измъкнете се от цензурата и се информирайте директно от нас!