„Възраждане“ сигнализира за порочна практика при ВиК – услугите

„Възраждане“ сигнализира за порочна практика при ВиК – услугите

Сигнали за порочна практика, останала от старото ръководство на ВиК-Бургас, получиха общинските съветници на „Възраждане“. Те запознаха с тях новия изпълнителен директор Цветан Мирчев, който се ангажира да ги провери и да прекрати действията, ако такива са предприети.
Първите сигнали за тази нередност, свързана с изграждане на шахта за общ водомер, са подадени във „Възраждане“ още през 2020 г. Тогава десетки хора бяха заплашвани, че ще останат без вода, а на някои тя беше спряна в продължение на седмици. Всичко това произтичаше от решение на тогавашния директор на ВиК- Бургас и неговото тълкуване на наредба номер 4 на МРРБ от 2004 г. Тогава дружеството се опита да вмени свои задължения на гражданите, които да изградят за собствена сметка въпросната шахта и да се постави общ водомер, като сумата за това възлизаше на над 2000лв. Друг проблем бе, че от дружеството настояваха това да се случва извън границите на частния имот и върху общинска земя. След намесата на „Възраждане“ тази порочна практика бе преустановена. Притеснителното е, че граждани отново сигнализират за подобни действия, конкретно – от село Горица.
Във връзка с този сигнал, общински съветници от „Възраждане“ се срещнаха с новия директор на ВиК-Бургас, като на самата среща получиха уверение, че от дружеството ще проверят дали подобни действия продължават и се ангажираха, че няма да допуснат тази практика да продължава.
На пресконференция днес, с участието на народния представител Борис Аладжов и общинските съветници Виктория Върбанова и Мариян Иванов, бяха разяснени и подробности.
„Призоваваме гражданите, ако по някакъв начин са получили предписание за спиране на водоподаването, защото трябва да изградят обща шахта с общ водомер да ни сигнализират“, призоваха общинските съветници.
Когато това е извън границите на имота, това е задължение на ВиК; ако е в неговите граници, това задължение на собствениците, поясниха съветниците. Ако общият водомер се намира в границите на имота, но попада в частен терен (при условията на етажна собственост), е нужно решение от събрание на етажната собственост, за да се осигури достъп до него, казаха още от „Възраждане“.

Актуално

„Възраждане“ представи листата си за Бургас за парламентарните избори

„Възраждане“ на Костадинов се срещна с част от екипа на Тръмп в САЩ

Структурите на “Възраждане” – Великобритания направиха филм за Априлското въстание

Последвайте ни във вайбър и телеграм

Измъкнете се от цензурата и се информирайте директно от нас!