„Възраждане“ призовава Община Пловдив да запази капитала си в Пловдивския панаир

„Възраждане“ призовава Община Пловдив да запази капитала си в Пловдивския панаир

Структурата на „Възраждане“ в град Пловдив следи с изключително внимание казуса около общинското дружество „Пълдинтур инвест“АД, което е акционер в любимия на всички пловдивчани Пловдивски панаир- „Международен панаир Пловдив“ АД. …

За нас от „Възраждане“ е вън от съмнение, че става въпрос за скрита приватизация на дружеството, с цел пълното му овладяване. В настоящия момент Община Пловдив притежава 25% от дружеството, а с готвеното ново извънредно общо събрание на дружеството този процент ще бъде намален на 22,5%.

По този начин община Пловдив губи блокиращата си квота и няма да може да спира разпоредителни сделки в „Пълдинтур Инвест“ АД. За нас няма съмнение, че целта е елиминиране на Община Пловдив от дружеството.

Призоваваме Община Пловдив и Общински съвет Пловдив да направят всичко възможно да спрат това действие, като упълномощят представителя си в Общото събрание на „Пълдинтур Инвест“ да гласува против вдигането на капитала.

Действията, които доведоха до намаляване двойно процента на Община Пловдив, са назад във времето, но сега е време за действие, за да се предотврати окончателната загуба на контрол върху дружеството. „Възраждане“ ще следи внимателно развоя на събитията и ще търси отговорност от всички отговорни лица, по всички законови способи.

Актуално

Георги Хрисимиров

Костадин Костадинов от „Възраждане“: Ние, българите, заслужаваме честно, достойно и ефективно управление

„Възраждане“ ще подкрепи само правителство с мандат на Възраждане

Последвайте ни във вайбър и телеграм

Измъкнете се от цензурата и се информирайте директно от нас!